Προλήψεις 6.000 πτυχιούχων

Tweet

Αναθέρμανση του σκηνικού των προσλήψεων στο Δημόσιο σηματοδοτούν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους οι περίπου 6.000 προσλήψεις τακτικού προσωπικού.

Οι τομείς που θα ενισχυθούν άμεσα με "φρέσκο" στελεχιακό δυναμικό είναι οι εξής:

Υγεία: Συνολικά: 2.950 προσλήψεις έχει αιτηθεί το υπουργείο Υγείας, εκ των οποίων οι 900 (επικουρικοί γιατροί σε μονάδες ΠΕ ΔΥ) έχουν προκηρυχθεί ήδη.

Οι υπόλοιπες 2.000 θέσεις αφορούν 700 νοσηλευτές (θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ), 370 ειδικευόμενους γιατρούς, 200 άτομα για τις δομές ψυχικής υγείας,

70 άτομα ως παραϊατρικό προσωπικό και 70 φαρμακοποιούς και ειδικό προσωπικό (βιοχημικοί, ακτινοφυσικοί, χημικοί κ.λπ.)

Ασφάλεια: Το «πράσινο φώς» του ΓΛΚ αναμένουν οι προκηρύξεις των 692 Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και Εξωτερικών Φρουρών στα 33 καταστήματα κράτησης όλης της χώρας, καθώς και των 500 ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να ενισχυθεί ο νευραλγικός τομέας της ασφάλειας.

ΑΣΕΠ: Πέντε μεγάλους διαγωνισμούς δρομολογεί το ΑΣΕΠ έως το τέλος του έτους, που αφορούν 1.483 θέσεις μόνιμου προσωπικού.

Οι διαγωνισμοί της ΔΕΗ (600 θέσεις) και της Στατιστικής Αρχής (33 θέσεις) βρίσκονται σε αρκετά ώριμο στάδιο και θα προκηρυχθούν μέσα στον Οκτώβριο, ενώ το δίμηνο Νοέμβριο- Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν εκείνοι του ΕΚΑΒ (200 Διασώστες), της ΟΣΥ (450 Οδηγοί και Τεχνίτες) και του ΜΕΤΡΟ (200 Ηλεκτροδηγοί, Ελεγκτές και Εκδότες Εισιτηρίων).

Λιμενικό Σώμα: Μέσα στο επόμενο διάστημα θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός κατάταξης 260 δοκιμών Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ήδη φέτος έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί των Υπαξιωματικών (110 θέσεις) και των Σημαιοφόρων (45 θέσεις) και απομείνει εκείνος των Λιμενοφυλάκων για να ολοκληρωθεί το «παζλ» των προσλήψεων στο Λιμενικό.

Παλαιοί διοριστέοι: Διαγωνισμό «κλειστού τύπου» για 773 διοριστέους αποκλειστικά Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διαφόρων ειδικοτήτων, ανακοίνωσε πρόσφατα το ΑΣΕΠ και σύντομα μα αναμένεται να πάρει τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο.

Η νέα προκήρυξη (ΙΔ/2014) αφορά τη στελέχωση, βάσει των διατάξεων του άρθρου 52 του Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74/Α/26-3-2014), διαφόρων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και των υπουργείων Πολιτισμού - Αθλητισμού, Υποδομών –Μεταφορών, Περιβάλλοντος –Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Τοπικής Αυτοδιοίκηση: Με 450 μόνιμους υπαλλήλους, οι οποίοι θα επιλεγούν από τη λίστα του ΑΣΕΠ, θα ενισχυθούν έως το τέλος του έτους δήμοι και περιφέρειες όλης της χώρας.

Το εξειδικευμένο προσωπικό θα ανήκει αποκλειστικά στις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και θα ανήκει σε ειδικότητες όπως: αρχιτέκτονες, οικονομολόγοι και λογιστές, προσωπικό πληροφορικής, επόπτες δημόσιας υγείας, κτηνίατροι, γιατροί, κοινωνιολόγοι, γεωπόνοι και προσωπικό παιδιών σταθμών.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Tags: πτυχιούχοιδημόσιοπροσλήψειςβρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςαγορά εργασίαςεύρεση εργασίαςεργασίαproson.gr Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα