Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης που ζητούν την αποβολή της παράστασης πολιτικής αγωγής συνεχίζεται στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η 6η συνεδρίαση ξεκίνησε με 18 παρόντες από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους.

Ανάμεσα τους και οι συνήγοροι του Χρήστου Στεργιόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί ήδη σε πρώτο βαθμό για την ανθρωποκτονία Λουκμάν. Οι συνήγοροι του υποστήριξαν ότι οι συγγενείς του θύματος είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής

αγωγής στο πρωτόδικο δικαστήριο για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν. Ζήτησαν να αποβληθούν όλοι οι υπόλοιποι που δήλωσαν πολιτικώς ενάγοντες καθώς, όπως ισχυρίστηκαν, δεν έχουν υποστεί καμια άμεση βλάβη από το αδίκημα που του αποδίδεται.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους τόνισαν ότι πρέπει να αποβληθεί η πολιτική αγωγή καθώς τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που αποδίδονται σε ορισμένους κατηγορούμενους, χωρίς ωστόσο αυτοί να αντιμετωπίζουν άλλες κατηγορίες για συγκεκριμένες πράξεις, δεν νομιμοποιούν την παράσταση της στη δίκη.

Να εξαιρεθεί η μετακίνηση κατηγορουμένων του κατ' οίκον περιορισμού προς το δικαστήριο κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης θα ζητήσει από το δικαστικό συμβούλιο η πρόεδρος του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για όσους κατηγορούμενους βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, ώστε, όπως είπε να μην είναι δυσχερής η μετάβασή τους στη δικαστική αίθουσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα