Χουντής: Ο Γιούνκερ δεν μπορεί να καθορίζει τους μισθούς και τις συντάξεις μας

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική διαπραγμάτευση είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στον Νικο Ευαγγελάτο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής.

Ο κ. Χουντής σημείωσε πως τα μέτρα που προτείνονται από τους εταίρους αποκαλύπτουν το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα, το γόρδιο δεσμό της διαπραγμάτευσης όπως είπε.

Ο ίδιος άφησε αιχμές για τη στάση του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ λέγοντας ότι ως πρόεδρος της Κομισιόν δεν είναι σε θέση να καθορίζει σε μια χώρα μέλος, μισθούς, συντάξεις,

ασφαλιστικό καθώς δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Σχολιάζοντας την δήλωση του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν, ο κ. Χουντής είπε ότι εκφράζει την ανησυχία και άλλων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Σε ότι αφορά την συνάντηση Τσίπρα- Μέρκελ-Ολάντ, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει στο τραπέζι το δίλημμα αν οι ηγέτες θέλουν μια Ευρώπη αλληλεγγύης ή αν θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό. Είπε πάντως πως υπάρχουν πολιτικά περιθώρια να βρεθεί λύση ενώ σε περίπτωση εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από το λαό να συνεχίσει το πρόγραμμα του.

Τέλος ο υπουργός εκτίμησε πως εάν δεν υπάρξει απομείωση μεγάλου μέρους του χρέους δεν θα γίνει τίποτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα