Σε εξέλιξη η συνάντηση Σόιμπλε-Βαρουφάκη

Ακόμα ένα επεισόδιο των διαπραγματεύσεων ξεκινά σήμερα, αρχή της εβδομάδας, με την συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε στο Βερολίνο. Η συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα εκτός του οικονομικού ενδιαφέροντος, έχει και την παραπολιτική του πλευρά, για την σχέση των δυο αντρών.

Στη συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε θα εξετασθούν τα μέτρα σύγκλισης κυβέρνησης-δανειστών στο θέμα των νέων μέτρων, που πρέπει να ξανά γράψει η κυβέρνηση.

Σύγκλιση όμως σημαίνει υποχώρηση τουλάχιστον της μίας πλευράς, αν όχι και των

δύο αμοιβαίως. Αν σημειωθεί ικανή πρόοδος, τότε αυτή θα αποτυπωθεί στα συμπεράσματα της τριμερούς συνάντησης Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ την ερχόμενη Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ίσως με μία δημόσια έκφραση «ισχυρής βεβαιότητος» της κυβέρνησης και των πιστωτών πως επίκειται άμεσα κλείσιμο συμφωνίας, ακόμα και ως το τέλος της εβδομάδος, σε ένα έκτακτο Eurogroup.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης θα έχει και άλλες συναντήσεις με γερμανούς πολιτικούς: Στη 1 με αντιπροσωπεία βουλευτών των Πρασίνων, στις 14:30 με τον Γκρέγκορ Γκίζι και αντιπροσωπεία βουλευτών του Die Linke και στις 17:00 με αντιπροσωπεία βουλευτών του SPD.

Σημειώνεται πως ο κ. Βαρουφάκης δεν θα συναντηθεί με βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες ασκούν κριτική απέναντι στην προθυμία που δείχνουν οι πιστωτές της Ελλάδας να προχωρήσουν σε συμβιβασμό με την Αθήνα.

Στις 6 το απόγευμα θα συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση στο γαλλικό Καθεδρικό που διοργανώνουν τα ιδρύματα Humboldt- Viadrina Governance και Hans Buckler.

Keywords
Τυχαία Θέματα