Σε ποια θερμοκρασία πλυσίματος έχουμε πραγματικά καθαρά ρούχα

Πλένετε τα ρούχα σας σε χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που κάνει καλό βέβαια στο περιβάλλον, τους βάζετε αρκετό μαλακτικό και αφού μυρίζουν όμορφα νομίζετε ότι είναι και καθαρά; Μάλλον κάνετε λάθος όπως προκύπτει από νέα μελέτη που έγινε σχετικά με τα μικρόβια των ρούχων και τις θερμοκρασίες στις οποίες αυτά εξουδετερώνονται.

Μάλιστα για της ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές, με επικεφαλής την ειδική σε θέματα υγιεινής δρ Λίσα Άκερλι, έλαβαν δείγματα από περισσότερα από 100 παιδικά είδη και ρούχα.

Από τα μισά ρούχα

λοιπόν που πλύθηκαν στους 40 βαθμούς και από τα υπόλοιπα τα οποία έμειναν άπλυτα, διαπιστώθηκε ότι το πλύσιμο των ρούχων και των παιχνιδιών στους 40 βαθμούς Κελσίου, αφήνει σχεδόν ανέπαφα τα μικρόβια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βακτηριακών αναλύσεων

Ιδιαίτερη έκπληξη φέρνει το γεγονός ότι το βακτηριακό φορτίο των ρούχων που είχαν πλυθεί στους 40 βαθμούς, ήταν μετά το πλύσιμο μόλις 14% μικρότερο από αυτό που είχαν όταν είναι άπλυτα!

Η ειδική σε θέματα υγιεινής δρ Λίσα Άκερλι τόνισε: "Τα ευρήματα αυτά δεν προξενούν έκπληξη, διότι πολλές μελέτες των τελευταίων ετών έχουν δείξει ότι το πλύσιμο με κρύο νερό δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη των βακτηρίων και τα ρούχα δεν είναι αυτομάτως καθαρά επειδή μυρίζουν καθαριότητα και φαίνονται καθαρά".

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, τα ρούχα για να είναι καθαρά, θα πρέπει να πλένονται σε τουλάχιστον 60 βαθμούς Κελσίου, ειδάλλως θα πρέπει να απλώνονται στον ήλιο, αφού η υπεριώδης ακτινοβολία του σκοτώνει τα περισσότερα βακτήρια.



Keywords
Τυχαία Θέματα