Πώς τα Capital Controls οδήγησαν σε κατακόρυφη αύξηση στις κλοπές παλαιών ΙΧ!

Οι συνέπειες από την επιβολή των capital contols φαίνεται ότι λαμβάνουν διαστάσεις που δεν μπορούσε ποτέ κάποιος να διαννοηθεί. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι λόγω της έλλειψης μεταχειρισμένων ανταλλακτικών καταγράφηκε στο β' εξάμηνο της χρονιάς κατακόρυφη αύξηση των κλοπών αυτοκινήτων!

Όπως γράφει το Enikonomia.gr οι κλοπές αυτοκινήτων στο δεύτερο εξάμηνο αυξήθηκαν σε ποσοστό 10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Επίσης τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων που κλάπηκαν άλλαξαν άρδην καθώς στο στόχαστρο

των κλεφτών είχαν εισέλθει πλέον φθηνά αυτοκίνητα και κυρίως παλιά (10ετίας) στα οποία καταγράφηκε μεγάλη έλλειψη ανταλλακτικών εξαιτίας των capital controls.

Η βασική αιτία της έλλειψης ανταλλακτικών κυρίως σε αυτοκίνητα 10ετίας εστιάζεται στο γεγονός πως από τη μία μεριά οι εισαγωγικές εταιρείες μεταχειρισμένων ανταλλακτικών δεν μπορούν να εισάγουν αυτοκίνητα για ανταλλακτικά από το εξωτερικό εξαιτίας των capital controls ενώ από την άλλη μεριά τα κέντρα ανακύκλωσης δεν έχουν ανταλλακτικά από οχήματα 10ετίας καθώς τέτοια οχήματα δεν αποσύρονται.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς τα «κυκλώματα» δέχονται «παραγγελίες» αυτοκινήτων στα οποία έχει καταγραφεί έλλειψη ανταλλακτικών τα οποία μεταφέρονται σε ειδικούς χώρους διάλυσης και πωλούνται με το κομμάτι.

Να τονίσουμε πως τα περισσότερα αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί δεν είναι ασφαλισμένα για κλοπή καθώς είναι παλιά και χαμηλής αξίας και οι κάτοχοί τους δεν έχουν να λαμβάνουν κανένα ποσό αποζημίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα