Στην Αθήνα την Πέμπτη οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας

Κοινή επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου οι υπουργοί Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ και της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ, προκειμένου να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα να αντιμετωπίσει την άφιξη

προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Οι δύο άνδρες θα έχουν σειρά συναντήσεων εστιάζοντας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος.
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα μεταξύ άλλων θα συναντηθούν με τον με τον αναπληρωτή υπουργό Προστάσιας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εξετάσουν τις λληνικές προτάσσεις για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, ενώ αναμένεται να ζητήσουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή της Frontex στις επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά και φύλαξης των συνόρων.

«Ορισμένες παραλίες ελέγχονται από μαφιόζικες οργανώσεις και όχι από την αστυνομία. Το έργο της ακτοφυλακής θα έπρεπε να είναι η επιτήρηση της τάξης όμως είναι ένα έργο που είναι δύσκολο για την Ελλάδα να το αναλάβει μόνη της», είχε υπογραμμίσει την περασμένη εβδομάδα ο ντε Μεζιέρ εκφράζοντας την επιθυμία για «μια νέα αποστολή της Frontex» που θα έχει την εντολή να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές.

Οι επαφές τους και τα «μηνύματα» που θα μεταφέρουν κρίνονται κρίσιμες καθώς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα μετέχει στην Διάσκεψη του Λονδίνου για το Συριακό όπου θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, ε τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγεκλα Μέρκελ και τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα