METKA: Τιμή στόχος 10,5 ευρώ ή 50% άνοδος

Στα 10,5 ευρώ αναπροσάρμοσε την τιμή - στόχο για την μετοχή της ΜΕΤΚΑ η Εθνική Χρηματιστηριακή, τονίζοντας σε ανάλυσή της ότι, η μετοχή παραμένει βαθιά υποτιμημένη.

Συγκρινόμενη με τους ανταγωνιστές η μετοχή της ΜΕΤΚΑ διαπραγματεύεται με μια έκπτωση 40% στους δείκτες EV/ Ebidta και P/E για την περίοδο 2016-2017. Η Εθνική χρηματιστηριακή πιστεύει ότι, αυτό το discount είναι αδικαιολόγητο, δεδομένου του σταθερού track record της ΜΕΤΚΑ, της σημαντικής εμπειρίας στις εργασίες, αλλά και λόγω των υγιών οικονομικών στοιχείων.

Οι

καταλύτες και τα ρίσκα για την εταιρεία είναι η πολιτική σταθερότητα στην Μέση Ανατολή (συμπεριλαμβανομένου του Ιράν ύστερα από χρόνια απομόνωσης), της οικονομικής ανάπτυξης και των αυξημένων δημογραφικών στην Αφρική -ήπειρος στην οποία αυξάνεται συνεχώς η ζήτηση για ενέργεια. Με αυτά ως δεδομένα, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων θα επανέλθει σε αυξημένα επίπεδα. Οι προβλέψεις για την ΜΕΤΚΑ αναφέρουν τζίρο 424 εκατ. ευρώ για το 2016 και κέρδη 38 εκατ. ευρώ, ενώ το 2017 ο τζίρος θα φθάσει τα 418 εκατ. ευρώ με κέρδη 38 εκατ. ευρώ επίσης.

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα