Oι...millennials αλλάζουν τις χρηματαγορές

Ο Alistair Owen χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του για κάτι που χαρακτηρίζει ταμείο ταξιδιού και lifestyle.

"Δεν κρατάω χρήματα για να αγοράσω κάτι", ανέφερε ο 28χρονος μηχανικός ο οποίος μένει μαζί με άλλους δύο συγκατοίκους στο Λονδίνο. "Προτιμώ να ξοδέψω χρήματα και να φάω κάπου ωραία, να κεράσω τους φίλους μου στην παμπ ή να πάω ταξίδι κάπου που δεν έχω πάει ποτέ. Νιώθω πως εάν απλά αγόραζα πράγματα θα έχανα μέρος από την εμπειρία της ζωής".

Η

χρηματαγορά αρχίζει να αντικατοπτρίζει τις προτιμήσεις του Alistair. Οι λεγόμενοι Millennials, οι οποίοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και 2000 φαίνεται πως δίνουν ώθηση στις μετοχές εταιρειών όπως παμπ, ταξιδιωτικές και αεροπορικές.

Όσο λίγες αποδείξεις και να υπάρχουν μέχρι τώρα, στο μεγαλύτερο μέρος τους ανέκδοτες, υποστηρίζουν την ψυχολογία του καναπέ. Μία έρευνα της Harris Poll και Eventbrite έδειξε πως το 78% των millennials προτιμούν να πληρώσουν για μία εμπειρία παρά χειροπιαστά αγαθά. Αυτό συγκρίνεται με αντίστοιχο ποσοστό 59% των babyboomers. Το 82% των millennials ανέφεραν πως πήγαν σε live event όπως συναυλίες και φεστιβάλ τουλάχιστον μία φορά το προηγούμενο έτος, και 72% αναφέρουν πως θέλουν να αυξήσουν τα έξοδά τους για εξόδους.

Οι πωλήσεις σε εταιρείες όπως η Greene King, η οποία διαχειρίζεται παμπ, και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Ryanair και EasyJet έχουν αυξηθεί σχεδόν επταπλάσια σε σχέση με τα χαμηλά της οικονομικής κρίσης. Η εκτίμηση της αξίας της Airbnb στα 25,5 δισ. δολάρια είναι πάνω από την γνωστή αμερικανική αλυσίδα Macy's και την Best Buy.

Παρόλα αυτά, η "θυσία" του τρόπου ζωής αυτού είναι οι καταθέσεις. Μόνο το 34% των millennials ανέφεραν πως κρατούν αρκετά χρήματα στην τράπεζα κάθε μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα