Κίνα: 21 συλλήψεις για απάτη σε βάρος επενδυτών ύψους 7,6 δισ. δολαρίων

Στη σύλληψη 21 ατόμων προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, οι οποίοι εργάζονταν στην μεγαλύτερη διαδικτυακή οικονομική πλατφόρμα παροχής συμβουλών σε επενδυτές στην χώρα, ως υπόπτους για εξαπάτηση 900.000 επενδυτών αποκομίζοντας 7,6 δισ. δολάρια αλλά και για παράνομη κατοχή όπλων.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορειο ειδήσεων Xinhua, ο πρόεδρος της εταιρείας Ding Ning, ίδρυσε την Ezubao το 2014. Η εταιρεία έλαβε χρήματα από περίπου

900.000 ανθρώπους, προσφέροντας υψηλά επιτόκια. Ωστόσο, τα στελέχη της χρησιμοποιούσαν τα χρήματα των νέων επενδυτών για να καλύψουν δικά τους προσωπικά έξοδα, για διαφημίσεις, και σε επενδύσεις μη εξυπηρετούμενων περουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα, οι αρχές ανακάλυψαν ότι πάνω από το 95% των επενδυτικών προσφορών που αναγράφονταν στην ιστοσελίδα ήταν ψεύτικες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αρχές αναγκάστηκαν να χρησιμοποιοήσουν δύο εκσκαφείς και να σκάβουν για 20 ώρες καθώς τα στελέχη της Ezubo είχαν θάψει σε ένα υπόγειο στα προάστια του Hefei 1.200 βιβλία, έξι μέτρα κάτω από το έδαφος. Περίπου 80 τσάνες με αποδεικτικά στοιχεία κατασχέθηκαν.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα είναι η μεγαλύτερη οικονομική απάτη στην ιστορία της Κίνας.

Οι κινεζικές αρχές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ώστε να οριοθετήσουν και να ελέγξουν πλήρως την έξαρση των online επενδυτικών εταιριών, που υπόσχονται υψηλότερα κέρδη σε σύγκριση με τις τράπεζες

Keywords
Τυχαία Θέματα