Ο κόσμος των συνδρομητικών ψηφιακών υπηρεσιών αλλάζει - Kαι η Beyonce στο Tidal

Η απόφαση της Beyonce Knowles να κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ, "Lemonade" μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας Tidal, είναι η πιο πρόσφατη ένδειξη πως οι σουπερσταρ θέλουν να διοχετεύσουν την μουσική τους στην ψηφιακή αγορά μουσικής.

Η κίνηση αυτή αποτέλεσε και μεγάλη νίκη για την Tidal, η οποία υστερεί σε συνδρομητές σε σχέση με τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της. Η υπηρεσία, στην οποία η Beyonce

έχει επενδύσει, έχει 3 εκατομμύρια συνδρομητές, σε σχέση με τους 30 εκατ. του Spotify και τους 11 εκατ. της Apple Music.

O χώρος της ψηφιακής μουσικής γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκος, τη στιγμή που οι καλλιτέχνες ανακτούν τον έλεγχο του που και πως θα παίζονται τα κομμάτια τους. Έχουν ήδη εμφανιστεί πάρα πολλές υπηρεσίες, iTunes, Pandora, Spotify, SoundCloud, YouTube, Amazon digital music store, και άλλες, όλες αντιμαχόμενες και όλες προσπαθώντας να προσελκύσουν σουπερσταρ της μουσικής. Η Adele δεν stream-αρε το άλμπουμ "25" σε καμία υπηρεσία, και η Taylor Swift απομάκρυνε τη μουσική τους από το Spotify to 2014.

Η ιδέα πίσω από το Τidal είναι πως η υπηρεσία προσφέρεται από μουσικούς για μουσικούς, δίνοντάς τους περισσότερο έλεγχο σε ό,τι αφορά τις δημιουργίες τους. Ο Jay-Z, ο οποίος είναι σύζυγος της "Lady B" εξαγόρασε την Tidal για 56 εκατ. δολάρια πέρυσι. Η Tidal έχει λάβει το "χρίσμα" από αρκετούς σουπερσταρ, όπως τους Kanye West, Alicia Keys, Rihanna, Madonna και Usher.

Keywords
Τυχαία Θέματα