Ιαπωνία: Η BoJ ίσως περιμένει μέχρι τον Ιούνιο για να δράσει

Πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης θα χρειαστεί να λάβει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας για να αναζωογονήσει τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, αλλά όχι απαραιτήτως αυτή την εβδομάδα, τόνισε ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού Shinzo Abe.

Σύμφωνα με τον Etsuro Honda, ένας αρχιτέκτονας των φιλοαναπτυξιακών μέτρων του Abe, γνωστά ως Abenomics, δήλωσε πως η κεντρική τράπεζα μπορεί να επιλέξει

να τηρήσει στάση αναμονής μέχρι την επόμενη συνεδρίασή της τον Ιούνιο, εκτός κι αν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν.

Σε συνέντευξή του στην The Wall Street Journal έκανε λόγο για την ανάγκη τα δημοσιονομικά μέτρα και η αναβολή μιας αύξησης του φόρου πωλήσεων, να συντονιστούν με πρόσθετη δράση της BoJ.

"Σε ό,τι αφορά την πολύ πρόσφατη κατάσταση της αγοράς, θα ήταν μια αποδεκτή απόφαση να επιλέξει να αξιολογήσει (την επίδραση των αρνητικών επιτοκίων) για λίγο περισσότερο", δήλωσε ο Honda.

Πρόσθεσε ότι η BoJ θα μπορούσε να συνεδριάσει τον Μάιο εκτάκτως, έναν μήνα για τον οποίο δεν έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις πολιτικής, εάν κριθεί αναγκαίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα