Daimler, Ford, VW, έτοιμες για περαιτέρω ελέγχους μετά τα σκάνδαλα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να ξεκαθαρίσουν τον τρόπο με τον οποίο διαπιστεύουν τις εκπομπές ρύπων και τις στατιστικές κατανάλωσής τους, τη στιγμή που οι αρχές αυξάνουν τους λεπτομερείς ελέγχους όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των εργαστηριακών αποτελεσμάτων και των πραγματικών συνθηκών, σύμφωνα με τον CEO της Daimler, Dieter Zetsche.

Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Volkswagen έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω σκάνδαλα. Οι γαλλικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της PSA

Group, ενώ στην Ιαπωνία, η Mitsubishi πρόσφατα παραδέχθηκε πως είχε χειραγωγήσει τα αποτελέσματα της κατανάλωσης των οχημάτων της για να παραπλανήσει τους καταναλωτές.

Την προηγούμενη εβδομάδα δεν "έσκασε" μόνο το σκάνδαλο της Mitsubishi, αλλά και η αναφορά της Daimler πως της είχε ζητηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να ερευνήσει την πιστοποίηση των αυτοκινήτων της. Η έρευνα αυτή ακολουθεί μία μαζική μήνυση η οποία έχει ως βάση τις υποθέσεις πως μερικά από τα οχήματά της παραβίαζαν τα στάνταρ των ρύπων.

Σύμφωνα με τους κανόνες ρύθμισης των ρύπων, η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή, ή τουλάχιστον θα φτάσει, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ο CEO της Ford Motor, Mark Fields ανέφερε πως οι ανησυχίες για την υγεία των πολιτών είναι και αυτές που οδηγούν στην εφαρμογή πιο σκληρών ρυθμίσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα