Νίκος Παππάς: Ξεκινά το Σύζευξις ΙΙ

Η χώρα πρέπει να εστιάσει στην ανάπτυξη των Ψηφιακών Τεχνολογιών, γεγονός που θα προκαλέσει ανάσχεση του brain drain και θα δημιουργήσει τα έχεγγυα για δημιουργία καινοτομίας και εξοικονόμηση κόστους.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο Συνέδριο Digital Government Conference.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της Εθνικής Στρατηγικής Ψηφιακής Πολιτικής, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων, στους εξής πυλώνες:
-Ανάπτυξη

ταχύτατων ευρυζωνικών δικτύων με το αντίστοιχο Νομοσχέδιο να κατατίθεται σύντομα στη Βουλή.
-Έμφαση στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες Β2Β, σύμφωνα με τις οποίες θα δοθούν ευκαιρίες αξιοποίησης τεχνολογιών από τις επιχειρήσεις της χώρας, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ τους
-Ενίσχυση του κλάδου των εταιρειών Ψηφιακών Τεχνολογιών
-Δημιουργία ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών για την αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα.

Απώτερος στόχος είναι η σημαντική συμβολή του κλάδου στην ανάπτυξη της οικονομίας, σημείωσε

Επιπλέον, ο Ν. Παππάς ανακοίνωσε την επανεκκίνηση ενός ιδιαίτερα κρίσιμου έργου για τη Δημόσια Διοίκηση, αυτό του Σύζευξις ΙΙ στην πλήρη του έκδοση, το οποίο θα παρουσιάσει μια συνολική εξοικονόμηση κόστους της τάξης των 150 εκατ. ευρώ από τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του Δημοσίου. Χαρακτηριστικά τόνισε στο τέλος της ομιλίας του: «όχι άλλο μπετό»!

Keywords
Τυχαία Θέματα