Έλεγχο στις παροχές Τσίπρα ζητά το Βερολίνο

Διευκρινίσεις για το αν οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις κοινωνικές παροχές είναι συμβατικές με τις δεσμεύσεις του ελληνικού προγράμματος ζήτησε από τους Θεσμούς το Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μάλιστα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, η απάντηση θα πρέπει να είναι άμεση ώστε να αποφευχθούν οι όποιες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

«Περιμένουμε

άμεσες διευκρινίσεις πάνω στο θέμα ώστε η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος να μην καθυστερήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος, τονίζοντας παράλληλα ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν όλες οι πλευρές συμμορφωθούν με τις δεσμεύσεις της συμφωνίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα προηγήθηκε η ξεκάθαρη τοποθέτηση του εκπροσώπου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στη Γερμανία, Μίχαελ Στίμπγκεν, ότι δεν προβλέπει συγκλονιστικές επιτυχίες στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πολιτική λύση, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα της διαπραγμάτευσης.

«Δεν ξέρω με τι ατζέντα έρχεται ο κ. Τσίπρας. Ξέρω όμως ότι η ατζέντα της γερμανικής κυβέρνησης περιλαμβάνει θέματα εξίσου σοβαρά, όπως η επιστροφή των προσφύγων στην Τουρκία με πολλά εμπόδια που θα μπορούσαν να λυθούν σε εθνικό επίπεδο» αναφέρει στη Deutsche Welle. «Και μετά έχουμε την ευκαιρία μετά από 42 χρόνια να δούμε την Κύπρο και πάλι ενωμένη, ο ρόλος της Ελλάδας, όπως και της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά σημαντικός. Όσον αφορά πολιτικές αποφάσεις, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μπορούσαν να σημαίνουν ανατροπή των συμφωνιών. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να εκθέσει τις απόψεις του, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Eurogroup» είπε στη Deutsche Welle ο κ. Στίμπγκεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα