Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη με «οδηγό» τη Lloyds (+9,3%)

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, για πρώτη φορά εδώ και τρεις μέρες, με την μετοχή της Lloyds Banking Group Plc να ξεχωρίζει μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων. Άνοδος και για τις ενεργειακές μετοχές, μετά τη σταθεροποίηση του πετρελαίου. Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν με μεικτά πρόσημα, ενώ μεγάλη πτώση έως και 7% κατέγραψαν

τα κινεζικά χρηματιστήρια.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 1,2%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης έχει παρουσιάσει φέτος έντονη μεταβλητότητα εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, την πτώση του πετρελαίου και των τραπεζικών μετοχών, αλλά και την ανησυχία των επενδυτών ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν θα καταφέρουν να σταθεροποιήσουν τις αγορές.

Έχοντας φτάσει σε υψηλό τριών εβδομάδων τη Δευτέρα χάρη στο ράλι των μετοχών πρώτων υλών, ο δείκτης, υποχώρησε για τις επόμενες δύο μέρες, εν μέσω πτώσης των τιμών πετρελαίου.

Ο FTSE 100 καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο μέχρι στιγμής στα χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης (+1,51%) στις 5.954 μονάδες, χάρη στη μετοχή της Lloyds που καταγράφει ράλι 9,3% μετά την αύξηση του μερίσματος.

Ο DAX ενισχύεται κατά 0,56% στις 9.216 μονάδες, ο CAC 40 ενισχύεται κατά 1,33% στις 4.210 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με κέρδη 1,5% στις 8.135 μονάδες και ο FTSE MIB καταγράφει άνοδο 1,42% στις 16.961 μονάδες.

Στις ενεργειακές μετοχές, η Total SA και η Royal Dutch Shell Plc ενισχύονται κατά 1,9% ή και περισσότερο, οδηγώντας υψηλότερα τον κλαδικό δείκτη, μετά το ριμπάουντ του πετρελαίου.

Άλλες μετοχές που ξεχωρίζουν χάρη στα εταιρικά αποτελέσματα, είναι η NN Group NV που ενισχύεται κατά 6,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης της κερδοφορίας κατά 82%. Ράλι 6,4% για την RSA Insurance Group Plc μετά την ανακοίνωση ότι τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 43%.

Η Anheuser-Busch InBev NV υποχωρεί κατά 1,3% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους. «Βουτιά» 23% για την Zodiac Aerospace μετά την πρόβλεψη της εταιρείας ότι η ανάκαμψη θα καθυστερήσει κι άλλο.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και τα στοιχεία για το ισπανικό ΑΕΠ. Σύμφωνα με την εθνική στατιστική Αρχή, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε τριμηνιαία βάση το δ' τρίμηνο, και κατά 3,5% σε ετήσια βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα