Γ. Μουζάλας στις Βρυξέλλες: «Δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει Λίβανος»

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε κατά την προσέλευση του στο συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες ο αναπλ. Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας.

Όπως είπε, για την ελληνική πλευρά τίθενται τρία ζητήματα:

«Το πρώτο είναι εάν η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι. Εάν 5 αστυνομικοί διευθυντές χωρών μεταξύ των οποίων και χώρες εκτός ΕΕ μπορούν μονομερώς να

αλλάζουν 10 ώρες μετά την απόφαση που πάρθηκε απ΄όλους τους αρχηγούς Κρατών της ΕΕ στην τελευταία σύνοδο. Εάν η Ευρώπη που θέλουμε να είναι η Ευρώπη των 5 αστυνομιών ή η Ευρώπη των αποφάσεων της Επιτροπής και των αποφάσεων των αρχηγών κρατών στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Το δεύτερο ζήτημα έχει μία ιδιορρυθμία. Ερχόμαστε σήμερα εδώ και πάρα πολύ θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα που οι ίδιοι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες μπορούν να γίνουν επίσης και από την Ελλάδα. Η ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί να γίνει Λίβανος για την Ευρώπη, μία αποθήκη ψυχών, ακόμα και εάν αυτό παίρνει τη μορφή μίας μεγάλης χρηματοδότησης».

Σημειώνεται πως ένα από τα σχέδια που θα συζητήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών στις Βρυξέλλες θα είναι η πρόταση της Αυστρίας και των οκτώ Βαλκανικών χωρών να λαμβάνουν τα δαχτυλικά αποτυπώματα όλων όσων εισέρχονται και να στέλνουν πίσω οποιονδήποτε δεν έχει διαβατήριο ή έχει πλαστά στοιχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα