Ανδρέας Αθανασόπουλος (Κωτσόβολος): Η αλυσίδα ηλεκτρικών που ξέρει να κερδίζει

Η εταιρεία σημείωσε 11,5% αύξηση κύκλου εργασιών, φτάνοντας στα 408 εκατ. ευρώ

Τι κι αν η χώρα βρίσκεται σε πρόβλημα; Τι κι αν η κατανάλωση ηλεκτρικών ειδών σε κάμψη. Η Κωτσόβολος είναι μια αλυσίδα που γνωρίζει, άριστα τον τρόπο όχι μόνο να διασώζεται αλλά και να πρωταγωνιστεί.

Η λέξη «survivor» δηλαδή είναι η μία όψη του νομίσματος. Και πώς να μην είναι έτσι όταν η εταιρεία παρουσίασε το οικονομικό έτος 2016-17 κέρδη 9,5

εκατ. ευρώ, ενώ για τη δράση του ο διευθύνων σύμβουλός της Ανδρέας Αθανασόπουλος αναδείχθηκε Μάνατζερ της Χρονιάς.

Η Κωτσόβολος λοιπόν, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα που μιλούσε για συγκράτηση δαπανών και συρρίκνωση, κινήθηκε αναπτυξιακά. Με συνεχή ανανέωση του δικτύου της και αναβάθμιση των υποδομών της πέτυχε ένα ιδιαίτερα θετικό 2016-17, το οποίο ολοκληρώθηκε «σημειώνοντας εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα».

Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων (EBIT) ανήλθαν στα 9,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ αποσβέσεων και φόρων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 14,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας ρεκόρ κερδοφορίας, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών ανήλθε στο 11,5%, φτάνοντας στα 408 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα άγγιξαν τα 40 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις για το οικονομικό έτος 2016-17 ανήλθαν στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Κι αυτό ενώ η επιχείρηση έχει αποφασίσει ότι όλα τα κέρδη επανεπενδύονται και έχει προχωρήσει σε ανανέωση όλου του δικτύου της, με συνεχείς ανακαινίσεις, μεταστεγάσεις και νέα καταστήματα.

Επίσης, υλοποιείται ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των συστημάτων της εταιρείας, ενώ ολοκληρώνεται η δημιουργία του νέου ιδιόκτητου εκπαιδευτικού κέντρου στον Χολαργό ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρείας να δουλεύουν πιλοτικά προτού βγουν στην πραγματική αγορά.

Η Κωτσόβολος εφαρμόζει σε κάθε περίπτωση το επενδυτικό πλάνο της αναβαθμίζοντας το δίκτυο των καταστημάτων της: έχει εγκαινιάσει τον τελευταίο χρόνο τέσσερα νέα καταστήματα ανά την Ελλάδα, ενώ έχει πραγματοποιήσει οκτώ ανακαινίσεις και έξι μετεγκαταστάσεις καταστημάτων σε καλύτερες κτιριακές υποδομές και σε κομβικότερα σημεία.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός στα συστήματά της, μια επένδυση που θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

Και όλα αυτά ενώ το ποσοστό ικανοποίησης είναι από τα υψηλότερα.

Επιπλέον, η εταιρεία επενδύει στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού της. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κωτσόβολος, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αυξήσει τους εργαζομένους κατά 15%, ενώ προσφέρει συνεχόμενη εκπαίδευση σε όλους τους υπαλλήλους.

Τον τελευταίο χρόνο χρειάστηκαν 52.655 ώρες εκπαίδευσης για την πραγματοποίηση 348 σεμιναρίων, ενώ η εταιρεία δημιούργησε έναν ειδικό χώρο εκπαίδευσης 500 τ.μ. για την περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Σε έρευνα μεταξύ των εργαζομένων αποδεικνύεται ο υψηλός βαθμός ικανοποίησης, καθώς το 92% αυτών νιώθει «εξαιρετικά υπερήφανο» που εργάζεται για την Κωτσόβολος.

Ταυτόχρονα η Κωτσόβολος πρωταγωνιστεί και στην υλοποίηση πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μόνο το τελευταίο έτος έχει πραγματοποιήσει πάνω από 70 δράσεις, έχοντας στο πλευρό της τους 1.161 ενεργούς εθελοντές από το ανθρώπινο δυναμικό της.

5,5 εκατ. ευρώ τα κέρδη της εταιρείας το 2016-17Η Κωτσόβολος τον τελευταίο χρόνο εγκαινίασε τέσσερα νέα καταστήματα, ενώ έχει πραγματοποιήσει οκτώ ανακαινίσεις και έξι μετεγκαταστάσεις καταστημάτων σε καλύτερες κτιριακές υποδομές
Keywords
Τυχαία Θέματα