Κωνσταντίνος Σεπετάς (ΒΙΚΟΣ Α.Ε): Η ελληνική απάντηση και στα αναψυκτικά

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια λειτουργίας η εταιρεία επένδυσε 25 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια για την εγκατάσταση νέων γραμμών εμφιάλωσης νερού, καθώς και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή της

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε., που εδώ και μία δεκαετία είναι η νούμερο 1 εταιρεία στο εμφιαλωμένο νερό, αποτελεί πλέον τη μεγάλη ελληνική απάντηση και στον χώρο των αναψυκτικών -συμπεριλαμβανομένων

των προϊόντων με στέβια- διεκδικώντας σημαντικά μερίδια σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά. Μάλιστα, η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για το ότι τα προϊόντα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: είναι τα μοναδικά τα οποία παράγονται από φυσικό μεταλλικό νερό.

Η οικογένεια Σεπετά ξεκίνησε την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος από την ομώνυμη πηγή το 1992, όταν το πρώτο εργοστάσιο στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων πήρε άδεια λειτουργίας. Πλέον διαθέτει 28 γραμμές παραγωγής, 3 εργοστάσια, 2 logistic centers, 4 πηγές και πάνω από 300 εργαζομένους.

Μάλιστα, η ΒΙΚΟΣ συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια λειτουργίας, επενδύοντας 25 εκατ. ευρώ από ίδια κεφάλαια για την εγκατάσταση νέων γραμμών εμφιάλωσης νερού, καθώς και παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή της στην κατηγορία στην οποία έχει εισέλθει τα τελευταία τρία χρόνια. Ταυτόχρονα, επενδύει και σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό στο εργοστάσιο κατασκευής πωμάτων και πλαστικών προπλασμάτων φιαλών της Petcom Plastics.

Μέσα στο 2017, πέρα από την αναβάθμιση των μονάδων της, η ΒΙΚΟΣ προχώρησε και στη στρατηγική εξαγορά του 70% της Νatura Εμφιαλωτική που διαθέτει στην αγορά τα νερά Υάς και Ιρις, αποκτώντας γραμμή παραγωγής και αποθηκευτικούς χώρους στην Κορινθία.

«Οι νέες επενδύσεις έρχονται ως φυσική εξέλιξη και συνέπεια της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για τα προϊόντα μας, τόσο για το νερό όσο και για τα αναψυκτικά, η οποία δημιουργεί την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής. Πρόκειται για επενδύσεις που πραγματοποιούνται με ίδια κεφάλαια, δίνουν αξία και τόνωση στην τοπική οικονομία της Ηπείρου και δημιουργούν θέσεις εργασίας», σχολιάζει ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της ΒΙΚΟΣ Α.Ε., ο οποίος κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην κοινωνική προσφορά της εταιρείας. «Στηρίζουμε συστηματικά την ελληνική κοινωνία με δράσεις κοινωνικής ευθύνης που κατευθύνονται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. διατηρεί σταθερά την πρώτη θέση στα μερίδια αγοράς εμφιαλωμένου νερού από το 2006, ενώ το μερίδιο αγοράς στα αναψυκτικά κατά το α' τρίμηνο του 2017 σημείωσε αλματώδη αύξηση, ιδίως για τη Βίκος Cola. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των αναψυκτικών αυξήθηκαν κατά 40% το 2016, ενώ η αύξηση για το α' τρίμηνο φέτος έφτασε το 70%.

Ο κύκλος εργασιών το 2016 ανήλθε σε 67,7 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 64,2 εκατ. το 2015, ενώ το α' τρίμηνο του 2017 έτρεξε με αύξηση της τάξης του 10,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζεται δυναμικά, αντιπροσωπεύοντας το 5% του τζίρου, σε χώρες όπως η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Κορέα, η Κύπρος και η Αλβανία.

Αυτό που κάνει τα αναψυκτικά της ΒΙΚΟΣ να ξεχωρίζουν τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα είναι το φυσικό μεταλλικό νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τους, κάτι που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο αναψυκτικό.

Μετά την τοποθέτηση στην αγορά της Βίκος Cola με γλυκαντικό από το φυτό στέβια, η εταιρεία λανσάρει επίσης πορτοκαλάδα, λεμονάδα και κρύο τσάι με γλυκαντικό από το φυτό στέβια.

Keywords
Τυχαία Θέματα