Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου (Eurolife ERB): Με δυναμισμό στην εποχή της Fairfax

Το 2016 ήταν μια χρονιά-ορόσημο για τον όμιλο Eurolife ERB, καθώς ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 80% από τον διεθνή επενδυτικό όμιλο Fairfax, μια εξέλιξη που προσέδωσε νέα δυναμική στη Eurolife ERB προς όφελος των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της. Βασικοί παράγοντες της επιτυχίας που οδήγησαν σε περαιτέρω ενδυνάμωση των μεγεθών του ομίλου ήταν η πολυκαναλική δραστηριοποίηση στην Ελλάδα, η ενίσχυση του σχεδιασμού νέων και ανταγωνιστικών προϊόντων και η αποδεδειγμένη εξειδίκευση στο bancassurance, με τη στήριξη φυσικά της Eurobank. Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τη νέα δυναμική που έδωσε η ολοκλήρωση της μετάβασης στον διεθνή επενδυτικό όμιλο Fairfax, οδήγησαν σε σημαντική αύξηση στο σύνολο παραγωγής ασφαλίστρων σε Ελλάδα και Ρουμανία και σε ενίσχυση των κερδών. Επίσης, το 2016 συνεχίστηκε η επιλεκτική ανάπτυξη συνεργασιών με ποιοτικά ασφαλιστικά δίκτυα πωλήσεων, με έμφαση στην εκπαίδευση και την υποστήριξή τους με προϊόντα και υπηρεσίες.

Για τη Eurolife ERB είναι προτεραιότητα να στέκεται πάντα δίπλα στους περίπου 600.000 ασφαλισμένους της και αυτό να το αποδεικνύει στην πράξη, αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Γι' αυτό και είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι αποζημιώσεις που κατέβαλε ο όμιλος για το 2016 έφτασαν στα 387 εκατ. ευρώ.

Μια τέτοια ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να έρθει χωρίς τους 1.200 συνεργάτες (πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων και διαμεσολαβητές) αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, ο όμιλος έχει προχωρήσει σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων, φτάνοντας πλέον τους 365 διοικητικούς. Παράλληλα επενδύει συστηματικά στην ολοκληρωμένη εκπαίδευσή τους με στόχο την επίτευξη υψηλής ποιότητας υπηρεσιών τόσο προς τους πελάτες όσο και προς τους συνεργάτες του ομίλου.
Οπως δηλώνει ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, «κοιτάζοντας μπροστά και παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε είμαι αισιόδοξος για το μέλλον αυτού του κλάδου. Είμαι αισιόδοξος γιατί έχει γίνει πλέον σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι Ελληνες χρειάζονται την ιδιωτική ασφάλιση πολύ περισσότερο στην κρίση και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέσα σε αυτή, αλλά και μετά την έξοδο από αυτή. Χρειάζεται όμως η δημιουργία κινήτρων και ανάληψη δράσης από την Πολιτεία, ενώ από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών πρέπει να δώσουμε περαιτέρω έμφαση στο θέμα της αξιοπιστίας και στο να βοηθήσουμε τους πολίτες να αντιληφθούν πλήρως την αξία της ασφάλισης».

Το στρατηγικό πλάνο του ομίλου για το 2017 και το 2018 εστιάζει σε πέντε πυλώνες. Οργανική ανάπτυξη: Στόχος είναι η διεύρυνση των σημείων επαφής με τον πελάτη, η δραστηριοποίηση και σε εναλλακτικά δίκτυα και ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ανταγωνιστικών νέων προϊόντων που απαντούν στις ανάγκες των πελατών, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που παρέχει στην εταιρεία ο νέος μέτοχος (Fairfax). Μη οργανική ανάπτυξη: Συνεχώς αναζητούνται και αξιολογούνται οι ευκαιρίες που εντοπίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Προϊοντική σύνθεση: Διαμόρφωση του βέλτιστου προϊοντικού χαρτοφυλακίου, το οποίο θα απαντήσει ουσιαστικά στις ανάγκες του Ελληνα ασφαλιζομένου. Ο όμιλος διατηρεί τον στόχο να παραμείνει ο κορυφαίος στις Ασφάλειες Ζωής, αλλά παράλληλα θέλει να αναπτυχθεί και στις Γενικές Ασφάλειες. Ψηφιακός μετασχηματισμός: Ακόμη και μέσα στην περίοδο της κρίσης, ο όμιλος αποφάσισε συνειδητά να επενδύσει σε ένα ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης (Εurolife 2.0 Transformation to the point), με στόχο την πλήρη αναβάθμιση του συνόλου των εργασιών του. Ανθρώπινο δυναμικό: Προτεραιότητα του ομίλου είναι η περαιτέρω επένδυση τόσο στην ανάπτυξη των αξιόλογων στελεχών του όσο και στην προσέλκυση νέων αξιόλογων ανθρώπων από το σύνολο της αγοράς.

62% αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων κατέγραψε το 2016 ο όμιλος Eurolife ERB σε Ελλάδα και Ρουμανία σε σχέση με το 2015, αγγίζοντας τα 498 εκατ. ευρώ13% του συνόλου της αγοράς συγκέντρωσε το 2016 ο όμιλος, ενώ στις Ασφαλίσεις Ζωής το μερίδιο που κατείχε το 2016 ανήλθε σε 22% (καταγράφοντας αύξηση σχεδόν 80% σε σχέση με το 2015) και στις Γενικές Ασφαλίσεις σε 3,2%55% αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 106 εκατ. ευρώ, και αύξηση 43% στα κέρδη μετά φόρων που διαμορφώθηκαν στα 69 εκατ. ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα