Λεωνίδας Βρεττάκος (ΑΒ Βασιλόπουλος): Η ήρεμη δύναμη με την έντονη κοινωνική προσφορά

Η ΑΒ Βασιλόπουλος παρά τις ανατροπές στον κλάδο σούπερ μάρκετ κινείται όπως γνωρίζει: σταθερά και αναπτυξιακά

Η ΑΒ Βασιλόπουλος παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη μέσα από ένα πλάνο που με συνέπεια υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το οποίο περιλαμβάνει σειρά στρατηγικών κινήσεων. Παρά την ύφεση που για αρκετά χρόνια συνεχίζεται, όχι μόνο άντεξε, αλλά και προχωρά συνεχώς μπροστά.

Αυτό αποδεικνύεται από τα 136 νέα καταστήματα για το διάστημα 2012-2016, τις επιπλέον 3.285 νέες θέσεις εργασίας -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για

την ελληνική οικονομία και κοινωνία-, ξεπερνώντας τους 14.200 εργαζομένους για το διάστημα αυτό, τα 356 εκατ. ευρώ επενδύσεις την τελευταία πενταετία και το 1,24% συμμετοχή στο ΑΕΠ το 2016.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει σαφέστατα θέσει ως προτεραιότητα τη συνεχή συνεισφορά της στην κοινωνία. Το «ΑΒητάρι της αγάπης» είναι ο τρόπος που ενοποιεί τις δράσεις για να στηρίξει η εταιρεία τους συνανθρώπους της σε ανάγκη αλλά και για να προστατεύσει το περιβάλλον. Η εταιρεία αναφέρει: «Στην ΑΒ είμαστε περήφανοι γιατί μόνο το 2016 χιλιάδες συνάνθρωποί μας βοηθήθηκαν ουσιαστικά μέσα από τα προγράμματά μας». Ενδεικτικά η εταιρεία προσέφερε 685.000 γεύματα από τα καταστήματα και τις αποθήκες της, εξασφάλισε 186.000 σχολικά γεύματα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis σε μαθητές από 52 σχολεία σε όλη τη χώρα, ενώ ανακύκλωσε 2,7 εκατομμύρια συσκευασίες στα Κέντρα Ανακύκλωσης ΑΒ.

Η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και περήφανοι γιατί όλη αυτή η πορεία μας αναγνωρίζεται πέρα από τους πελάτες, τους συνεργάτες, αλλά και τους ανθρώπους μας και ευρύτερα από την επιχειρηματική κοινότητα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, όπως αποδεικνύουν και οι διακρίσεις μας σε υψηλό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επίπεδο, όπως τα European Business Awards».

Ολα αυτά συμβαίνουν μόνο εντός του 2017, όπου με βάση τις έρευνες το α' τρίμηνο έκλεισε για τα σούπερ μάρκετ με υποχώρηση των πωλήσεων κατά 4%, ενώ η ΑΒ κατάφερε αύξηση της τάξης του 2%.

Το 2016 η ΑΒ Βασιλόπουλος έφτασε τα 2,2 δισ. ευρώ, μια υγιή και κερδοφόρα ανάπτυξη που επιτρέπει να επενδύσει στους πελάτες της, στο προσωπικό και να στηριχθούν οι συνεργάτες της. «Καταβάλαμε 239 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές στο ελληνικό κράτος, ενώ οι επενδύσεις μας στην ελληνική αγορά ξεπέρασαν τα 95 εκατ. ευρώ. Δημιουργήσαμε 1.272 νέες θέσεις εργασίας από το σύνολο των 3.285 νέων θέσεων για την περίοδο 2012-2016. Το δίκτυο καταστημάτων στο τέλος του 2016 έφτασε τα 378 και συνεχίζει να διευρύνεται σταθερά.

Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας στο τέλος του 2016 έφτασε τους 14.216 εργαζομένους», λέει η εταιρεία.

Και η εταιρεία συμπληρώνει: «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη χώρα, στηρίζοντας τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Το 2017 θα υλοποιήσουμε ένα ισχυρό επενδυτικό πλάνο. Με ίδια κεφάλαια ύψους 105 εκατ. ευρώ χρηματοδοτούμε νέες επενδύσεις που έχουν ως άξονα την καινοτομία και εστιάζουν στην αναβάθμιση των λειτουργικών και των παραγωγικών μας δομών, στις μειώσεις τιμών και των προσφορές για τους πελάτες μας, αλλά και την ανάπτυξη των συνεργατών μας και των τοπικών κοινωνιών. Παράλληλα, προχωράμε με την ίδια συνέπεια και ένταση το πλάνο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα