Kένυα: Μειωμένες οι τρομοκρατικές επιθέσεις των ισλαμιστών το 2015

Oι επιθέσεις από ισλαμιστές αντάρτες στην Κένυα μειώθηκαν σε χαμηλό τριετίας το 2015, λόγω της καλύτερης λειτουργίας των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, και της εσωτερικής διαμάχης στη Σομαλία στην οποία οι ισλαμιστές αποσχίζονται, παίρνοντας το μέρος της al-Qaeda ή του ΙΚ.

Η βελτιωμένη κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια της χώρας μπορεί να επιτρέψει στην μεγαλύτερη οικονομία της ανατολικής Αφρικής να αναπτύξει τον τουρισμό της – κάτι που αποτελούσε και κύρια πηγή συναλλάγματος από την αρχή των επιθέσεων των ισλαμιστών το 2012. Μπορεί επίσης και να υποστηρίξει τις προσπάθειες

της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων σε πρότζεκτ όπως το Lamu Port Southern Sudan Ethiopia Transport corridor΄των 26 δισ. δολαρίων, το οποίο θα βοηθήσει στο χτίσιμο υποδομών συμπεριλαμβανόμενου και σιδηροδρόμου αλλά και αγωγού πετρελαίου στη βόρεια Κένυα, κοντά στην εμπόλεμη Σομαλία.

Ο αριθμός των επιθέσεων ισλαμιστών στην Κένυα μειώθηκε στις 46 πέρυσι, περίπου το ήμισυ σε σχέση με το 2014 και το χαμηλότερο από το 2011, σύμφωνα με την Verisk Maplecroft της Αγγλίας. Το trend αυτό επιβεβαιώνεται από στατιστικά στοιχεία της Armed Conflict Location and Event Data project το οποίο διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο του Sussex. Τα δεδομένα δείχνουν πως ο αριθμός των ενόπλων συμβάντων στην Κένυα έχει μειωθεί σε νέο χαμηλό από το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα