Γερμανικός Τύπος: «Οι Eυρωπαίοι του Βαρουφάκη στο Βερολίνο»

Η βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η παρουσίαση του κινήματος DiEM25 από τον Γ. Βαρουφάκη στο Βερολίνο είναι από τα θέματα που κυριαρχούν στο γερνανικό τύπο σήμερα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Σήμερα το βράδυ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παρουσιάζει στο θέατρο Volksbühne του Βερολίνου το νέο πανευρωπαϊκό

κίνημα (DiEM25), γράφει η Berliner Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Οι Eυρωπαίοι του Βαρουφάκη στο Βερολίνο».

Όπως σημειώνει, «η βασική ιδέα είναι: Ευρώπη και ευρωζώνη πρέπει να εκδημοκρατιστούν. Σε διαφορετική περίπτωση Ευρώπη και ευρώ θα διαλυθούν. Ο κατάλογος των συνοδοιπόρων του Γιάνη Βαρουφάκη περιλαμβάνει την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής αριστερής διανόησης, όπως ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ και ο Ιταλός θεωρητικός του ρεύματος της Aυτονομίας Αντόνιο Νέγκρι. Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρoυφάκη, η επιλογή του συγκεκριμένου θεάτρου ήταν συνειδητή, μιας και βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από την έδρα του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επέβαλε στην Ελλάδα την πολιτική λιτότητας. Το μότο του Γιάνη Βαρουφάκη: Μόνο σε ευρωπαϊκό και όχι σε εθνικό επίπεδο μπορεί να νικηθεί το τέρας της πολιτικής περικοπών και λιτότητας».

Spiegel Online: «Πωλήσεις σε κατάσταση πανικού στο ελληνικό χρηματιστήριο»

«Πωλήσεις σε κατάσταση πανικού στο ελληνικό χρηματιστήριο» επιγράφει το Spiegel Online άρθρο με αφορμή τη βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών επισημαίνοντας:

«Το άσχημο κλίμα στις διεθνείς αγορές επιβαρύνει και το χρηματιστήριο στην Αθήνα. Από τις αρχές του χρόνου ο χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε απώλειες 25%. Εκτός όμως από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές οι επενδυτές ανησυχούν για το ενδεχόμενο αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις δανειστών και κυβέρνησης, μιας και το κουαρτέτο δεν δείχνει ικανοποιημένο από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων. Κυρίως σε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα μια συμβιβαστική λύση».

Keywords
Τυχαία Θέματα