Goldman: Γιατί οι τραπεζικές αναταράξεις δεν θα οδηγήσουν σε μία οικονομική κρίση στην Ευρώπη

Oι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν "υπεραρκετή ρευστότητα", με τις καταθέσεις να εισρέουν και υψηλά κεφαλαιακά μαξιλάρια. Αυτά εμποδίζουν και το ρίσκο της επανάληψης της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

"Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένδειξη υπερέντασης" στην χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών τραπεζών, και οι αυξανόμενες καταθέσεις πέρυσι υποστήριξαν

τη ρευστότητα των δανειστών της περιοχής, ανέφερε η Goldman σε έκθεσή της την Τρίτη. Η χρήση των χρημάτων της ΕΚΤ έχει μειωθεί από το μάξιμουμ του 2012 και οι τράπεζες έχουν προσθέσει 800 δισ. ευρώ σε "εξωτερικές αυξήσεις κεφαλαίων" από την απαρχή της οικονομικής κρίσης.

Οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών συνεχίζουν την πτώση τους, μετά από την κατάρρευση της μετοχής της Deutsche bank την Τρίτη, εν μέσω ανησυχιών πως δεν θα μπορέσει να πληρώσει τα κουπόνια των πιο επισφαλών ομολόγων της.

Η εκτίμηση των εσόδων της τραπεζικής βιομηχανίας είναι "ηπιότερη λόγω των γνωστών οδηγών", όπως η μικρή ανάπτυξη των δανείων και η προοπτική της χειρότερης πιστωτικής ποιότητας, αλλά τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου δεν δικαιολογούν τις μετοχικές ανησυχίες, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Keywords
Τυχαία Θέματα