Eπιστολή ΣΒΒΕ προς Τσίπρα: «Δώσε άμεσα λύση με τους αγρότες γιατί έρχονται λουκέτα και απολύσεις»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) με σημερινή του επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, διατυπώνει την ανησυχία του για το συνεχιζόμενο κλείσιμο των εθνικών οδών και κάνει έκκληση προς την Κυβέρνηση να κατανοήσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η βιομηχανία, ενώ ζητά να δημιουργηθούν άμεσα οι προϋποθέσεις διαλόγου με τους αγρότες.

Τα βασικά σημεία της επιστολής του ΣΒΒΕ προς τον Πρωθυπουργό, έχουν ως

εξής:

«…..Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα ανεφοδιασμού της εγχώριας βιομηχανίας με πρώτες ύλες, ενώ οι εξαγωγές δυσχεραίνονται σημαντικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Αν συνεχισθεί το κλείσιμο των συνόρων, των εθνικών οδών και η συνεπακόλουθη Οδύσσεια της μεταφοράς των προϊόντων εξαιτίας των μπλόκων, είναι προφανές ότι απειλείται ευθέως η βιωσιμότητα πολλών εγχώριων βιομηχανιών και η απώλεια ξένων αγορών και πελατών, ειδικά για όσες επιχειρήσεις ανήκουν στον κλάδο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) καλεί την Κυβέρνηση να επιδείξει σύνεση, να διασφαλίσει την ανεμπόδιστη λειτουργία όλων των επιχειρήσεων και της οικονομικής ζωής του τόπου και γενικότερα να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τους αγρότες, για την άρση του αδιεξόδου για τη χώρα και τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό ας αναλογισθεί τις μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες (π.χ. απολύσεις εργαζομένων λόγω κλεισίματος επιχειρήσεων) που θα έχει η συνέχιση - ως έχουν - των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Τέλος, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί λειτουργοί ας εξασφαλίσουν από τους αγρότες τουλάχιστον τη δημοσιοποίηση του προγραμματισμού κλεισίματος των εθνικών οδών, για να μπορέσουμε, έστω και στοιχειωδώς, να εφοδιάσουμε με προϊόντα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας………»

Keywords
Τυχαία Θέματα