DB: Στα $7,2 δισ. ο οριστικός διακανονισμός με τις ΗΠΑ

Σε οριστικό διακανονισμό με τις ΗΠΑ κατέληξε η Deutsche Bank, σύμφωνα με τον οποίο θα καταβάλει 7 , 2 δισ. δολάρια στο αμερικανικό Δημόσιο για τον χειρισμό τίτλων ενυπόθηκων δανείων από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Με τον τρόπο αυτό, η γερμανική τράπεζα κατάφερε να επιλύσει έναν από τους μεγαλύτερους δικαστικούς κινδύνους που την απειλούσαν

ως τώρα.

Η τράπεζα θα καταβάλει 3,1 δισ. δολ. αστικό πρόστιμο και άλλα 4,1 δισ. δολ. ως αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από την υπόθεση.

«Ο διακανονισμός αυτός καθιστά τη Deutsche Bank υπόλογη για παράνομες ενέργειες και ανεύθυνες πρακτικές δανεισμού, που προκάλεσαν σοβαρές και μακροχρόνιες βλάβες στους επενδυτές και το αμερικανικό Δημόσιο», αναφέρει η ανακοίνωση της γενικής εισαγγελέως, Λορέτα Λιντς. «Η Deutsche Bank δεν παραπλάνησε απλώς τους επενδυτές: συνέβαλε άμεσα στην εκδήλωση μιας διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης», αναφέρεται επίσης..

Η είδηση για τον οριστικό διακανονισμό πυροδότησε ανησυχίες για την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας. The news spurred concern that the bank might not have enough capital.

Τα ADR της Deutsche Bank υποχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Νέα Υόρκη στα 18,61 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα