HSBC: Έτοιμη για μεταφορά δραστηριοτήτων στο Παρίσι

Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Στιούαρτ Γκάλιβερ, ανέφερε πως οι εμπορικές δραστηριότητες της επενδυτικής τράπεζας που αποτελούν το 20% των εσόδων της στο Λονδίνο, ενδέχεται να μεταφερθούν στο Παρίσι, μεταφράζοντας έτσι σε αριθμούς κάποιες από τις συνέπειες για τη Βρετανία μετά το Brexit.

«Οι δραστηριότητες που καλύπτονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία θα μεταφερθούν και βλέποντας τα νούμερά μας, οι δραστηριότητες αυτές αντιστοιχούν

σε περίπου 20% των εσόδων μας», είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, από το WEF στο Νατβός. Η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι ο κ. Γκάλιβερ αναφέρεται στη διεθνή τραπεζική της HSBC και τις δραστηριότητές της στο Λονδίνο.

Ο κ. Γκάλιβερ επαίνεσε τους έως τώρα χειρισμούς της Τερέζα Μέι, αναφέροντας παράλληλα πως δεν περιμένει ότι θα ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας με την έναρξη της προεδρίας Τραμπ. Κάτι τέτοιο θα έπληττε την HSBC, δεδομένου ότι τα περισσότερα κέρδη της προέρχονται από την Ασία. Την Τρίτη, ο Κινέζος πρόεδρος παρακίνησε τις επιχειρηματικές και τις πολιτικές ελίτ να απορρίψουν τον προστατευτισμό στο εμπόριο που είχε εξέχουσα θέση στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του Τραμπ.
Ενας εμπορικός πόλεμος θα ήταν αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη για εμάς, είπε ο Γκάλιβερ. Είμαστε η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στον κόσμο, είπε.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις της HSBC, μετά και την επιβεβαίωση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ενιαία αγορά, δια στόματος Μέι, ο Γκάλιβερ είπε ότι θα είναι «αρκετά αργές». Επανέλαβε ότι θα απομακρυνθούν περί τα 1000 άτομα από τα γραφεία του Λονδίνου, τα οποία μάλλον θα πάνε στο Παρίσι, όταν αποχωρήσει το Η.Β. Από την ενιαία αγορά.

Σημειώνεται ότι η εκτίμηση του Γκάλιβερ ότι το 20% των εσόδων της HSBC θα εγκαταλείψει τη Βρετανία, συμπίπτει με την αντίστοιχη του CEO της Credit Suisse. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Τίαμ είχε πει ότι περίπου το 1/5 του όγκου των δραστηριοτήτων της τράπεζας στο Λονδίνο μπορεί να επηρεαστεί από την απώλεια των δικαιωμάτων ελεύθερης εισόδου στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα