Σε αναμονή η Ευρώπη ενόψει ΕΚΤ και ορκωμοσίας στις ΗΠΑ

Μικτή η εικόνα σήμερα, με υποτονικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές μετά από τη χθεσινή ομιλία της Tερέζα Μέι και δύο ημέρες πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε πιο σαφείς τους σχεδιασμούς της για τις επερχόμενες συνομιλίες περί Brexit, σημειώνοντας πως η Βρετανία δεν επιθυμεί συμμετοχή στην ενιαία αγορά, αλλά την καλύτερη δυνατή πρόσβαση σε αυτήν, επισημαίνοντας πάντως πως τον τελικό

λόγο θα έχει το βρετανικό κοινοβούλιο. Την ίδια ώρα, οι επενδυτές πήραν στα χέρια τους μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στα ταμπλό ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν πτώση 0,25%. Ο FTSE100 στο +0,07%, όπως και ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο γαλλικός CAC υποχωρεί 0,5%, ενώ στην ευρωπαική περιφέρεια, ο ΙΒΕΧ35 στη Μαδρίτη με απώλειες 0,11% και ο ιταλικός FTSE MIB με υποχώρηση 0,20%...

Οι μετοχές τεχνολογίας σημείωναν νωρίτερα τις καλύτερες επιδόσεις, με άνοδο πάνω από 1,1% μετά από την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων. Η ASML, η μεγαλύτερη εταιρεία προμήθειας για τους κατασκευαστές ημιαγωγών, ενισχύθηκε πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση ότι τα καθαρά έσοδα ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Η μετοχή της βρετανικής εκδοτικής Pearson, έχασε νωρίτερα πάνω από 23%. Η εταιρεία μείωσε το outlook κερδοφορίας για την επόμενη διετία.

Η δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας Novozymes ανακοίνωσε πωλήσεις 3,71 δισ. κορωνών για το δ' τρίμηνο ξεπερνώντας τις προβλέψεις.

Η μετοχή της Deutsche Bank κινείται χαμηλότερα, έπειτα από την είδηση ότι κατέληξε σε οριστικό διακανονισμό 7,2 δισ. δολ. με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για το χειρισμό τίτλων ενυπόθηκων δανείων από την περίοδο της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Θετικό πρόσημο για τη μετοχή της Burberry, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα γ' τριμήνου. Η βρετανική εταιρεία πολυετλών ειδών είδε άνοδο στη μετοχή της άνω του 1,6% μετά την ανακοίνωση ότι οι επιδόσεις της ήταν καλύτερες των προβλέψεων για το γ' τρίμηνο, με έσοδα λιανικής υψηλότερα κατά 4% , στα 735 εκατ. στερλίνες.

Στο μεταξύ, η ΕΚΤ, η οποία συνεδριάζει αύριο, αναμένεται ότι θα περιμένει και θα αποφασίσει αργότερα μέσα στο έτος τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων, καθώς και ότι δεν θα σταματήσει το πρόγραμμα πριν το 2018 το νωρίτερο, σύμφωνα τουλάχιστον με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Keywords
Τυχαία Θέματα