Toyota και Shell «ρίχνουν» €10 δισ. στα υδρογονοκίνητα

Η ιαπωνική Toyota και τέσσερις από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της συντάσσονται δίπλα σε πετρελαϊκούς κολοσσούς παραγωγής όπως η Shell και η Total , σχεδιάζοντας να επενδύσουν 10 δισ. ευρώ σε προϊόντα που σχετίζονται με το υδρογόνο σε ορίζοντα πενταετίας.

Συνολικά, 13 ενεργειακές, μεταφορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις απαρτίζουν το λεγόμενο Συμβούλιο Υδρογόνου που βρίσκεται σε συνομιλίες με τα πρόσωπα που χαράσσουν πολιτική και που υπογραμμίζει τα οφέλη

της χρήσης υδρογόνου, καθώς ο πλανήτης αναζητά να κάνει στροφή προς πιο καθαρές πηγές ενέργειας, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Νταβός της Ελβετίας.

Το στοίχημα που έχει μπει είναι ότι οι μπαταρίες δεν είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση της ρύπανσης από τα αυτοκίνητα, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

«Ο κόσμος της ενέργειας μεταλλάσσεται πολύ γρήγορα», ανέφερε στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο CEO της Shell, Ben Van Beurden. «Το υδρογόνο έχει τεράστια δυναμική», πρόσθεσε.

Τα οχήματα με κυψέλες καυσίμων αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του σχεδίου της Toyota να απαλλάξει τα οχήματά της κατά 90% από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050.
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι είναι πιο πιθανό να πείσει τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν βενζινοκίνητα - ηλεκτροκίνητα υβριδικά και οχήματα κυψελών καυσίμου, αντί ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία τείνουν να έχουν λιγότερη αυτονομία και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επαναφορτιστούν από αυτά που κινούνται με βενζίνη ή υδρογόνο.
Στο συμβούλιο θα συμμετάσχουν επίσης οι BMW, Daimler, Honda και Hyundai. Τα άλλα μέλη είναι οι εταιρείες Air Liquide, Linde, Anglo American,Engie, Alstom SA και Kawasaki

Keywords
Τυχαία Θέματα