Sniper Elite III

Το Sniper Elite 3 είναι το επόμενο παιχνίδι στην σειρά 3rd Person shooter, Sniper Elite από την εταιρεία Rebellion και έχει ως βασικά στοιχεία το stealth και τον ακροβολισμό. Στο κλασσικό μοτίβο της σειράς Sniper Elite,

πρωταγωνιστής είναι ένας στρατιώτης στα μέσα του Β’ΠΠ ο οποίος ρίχνεται βαθιά πίσω από τις εχθρικές γραμμές με σκοπό να προκαλέσει ζημιά στις επιχειρήσεις του εχθρού και να… ‘καθαρίσει’ στόχους υψηλής σημασίας. Το πεδίο των μαχών φεύγει από το μουντό Βερολίνο του Sniper Elite v2 και αντικαθιστάται με τα έντονα χρώματα της Αφρικής, μια ευχάριστη αλλαγή από την μονότονη κατεστραμμένη μεγαλούπολη.

Λίγα έχουν πραγματικά αλλάξει στο πως ακριβώς χειριζόμαστε το παιχνίδι. Περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, σημαδεύεις τον στόχο, κρατάς την αναπνοή σου και ρίχνεις, βλέποντας την σφαίρα να ταξιδεύει προς τον αντίπαλο και στο τέλος θαυμάζεις μια X-Ray απεικόνιση της ζημιάς που προκάλεσες.
Αυτό υπήρχε και στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, αυτό όμως που κάνει το 3 να διαφέρει είναι τα πολύ καλύτερα και προσεγμένα επίπεδα στα οποία παίζουμε, τα οποία προσφέρουν μια καλή γκάμα επιλογών ως προς το πώς μπορούμε να εξουδετερώσουμε τους εχθρούς μας. Οπλιζόμαστε με ένα πιστόλι με σιγαστήρα, ένα πολυβόλο για δύσκολες καταστάσεις και ασφαλώς, το έμπιστο τουφέκι ακροβολισμού. Ασφαλώς, το παιχνίδι επιβραβεύει περισσότερο από όλα τις προσεγμένες και ασφαλείς ρίψεις. Χρησιμοποιώντας το περιβάλλον ή τον θόρυβο που προκαλούν κάποια μηχανήματα μπορείς να κρύψεις τον ήχο του πυροβολισμού σου και αργά και μεθοδικά να αποδεκατίσεις την αντίσταση. Εξαιρετικά βοηθητικά είναι και τα κιάλια με τα οποία εξοπλιζόμαστε, τα οποία επιτρέπουν να κάνεις tag τους αντίπαλους στρατιώτες ώστε να παρακολουθείς τις κινήσεις και την θέση τους πιο εύκολα.

Το παιχνίδι είναι απλώς όμορφο. Δεν πρόκειται για έναν τίτλο άλλωστε που ψάχνει να σε κερδίσει με τα φαντασμαγορικά γραφικά του, αλλά με το ιδιαίτερο gameplay του. Η μουσική δεν είναι κάτι που μένει (δεν πρόκειται για κάτι εξαιρετικά ιδιαίτερο), αλλά ο ήχος και ειδικά αυτός των όπλων είναι αρκετά απολαυστικός.

Από Multiplayer

Δύσκολα ένα Shooter σήμερα δεν συνοδεύεται από multiplayer και το Sniper Elite 3 κάνει τα κατάλληλα βήματα μπροστά σε αυτόν τον τομέα. Τα επίπεδα είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να είναι δύσκολο να κάνεις ‘Camping’ για πολύ ώρα, καθώς μετά από μερικές βολές η θέση μας στον χάρτη αποκαλύπτεται εκτός αν μετακινηθούμε. Τα κιάλια παίζουν σημαντικό ρόλο και εδώ, καθώς αν κάνεις tag έναν αντίπαλο τότε μπορούν να τον εξουδετερώσουν πολύ πιο εύκολα οι σύμμαχοι μας, ειδικά αν πρόκειται για μια βολή που δεν βολεύει να κάνουμε εμείς.

Το πιο λουστραρισμένο της σειράς, το Sniper Elite 3 είναι μια τίμια πρόταση για ποιοτικό tactical shooter που συνδυάζει ρεαλισμό αλλά και πιο ανέμελη δράση και ανοιχτό σχεδιασμό στα levels του.

The post Sniper Elite III appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα