EA Sports UFC

To UFC (Ultimate Fighting Championship) είναι ένα από τα πιο δυνατά και περίπλοκα MMA (Mixed Martial Arts) πρωταθλήματα πολεμικών τεχνών που υπάρχουν στον πλανήτη, καθώς την ώρα της αναμέτρησης συνδυάζονται διαφορετικές πολεμικές τέχνες και τεχνικές μάχης (όπως box, πάλη, Ζίου-Zίτσου, Καράτε, Kickboxing, Μάι-Τάι κ.α.)! H μείξη αυτή δημιουργεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό και θεαματικό αποτέλεσμα

στο οκταγωνικό ring, με τις μάχες ανάμεσα στους αθλητές του UFC να χαρακτηρίζονται από την ένταση, τη μεγάλη αγωνία και τις μοναδικές ανατροπές!

Λίγα λόγια για τα UFC video games…

Όπως είναι λογικό ένα τόσο εντυπωσιακό άθλημα δεν θα μπορούσε να μην αποσπάσει τη προσοχή των game publishers, με την THQ να κυκλοφορεί τον πρώτο τίτλο της σειράς Undisputed. Ο εν λόγω τίτλος σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις τάξεις των φίλων των fighting games, με αποτέλεσμα η γνωστή εταιρεία να κυκλοφορήσει δύο ακόμα Undisputed. H EA Sports πάνω στην προσπάθεια της να ανταγωνιστεί το Undisputed, κυκλοφόρησε εκείνη την περίοδο το δικό της MMA-based τίτλο με την ονομασία EA Sports MMA (προκαλώντας έτσι την οργή του εκκεντρικού προέδρου του UFC, Dana White). Παρόλα αυτά, τo λουκέτο στην THQ έγινε η αιτία για να περάσουν τα δικαιώματα του επίσημου παιχνιδιού του πρωταθλήματος UFC στην EA Sports. Πλέον, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς το UFC brand ανήκει εξ’ ολοκλήρου στην EA Sports, η οποία εκμεταλλευόμενη τις εξελιγμένες δυνατότητες των νέων κονσολών φιλοδοξεί να δημιουργήσει το απόλυτο MMA fighting game για Xbox One και PlayStation 4, κάνοντας μάλιστα μία επίδειξη της Ignite Engine.

Μαθήματα… ξύλου!

Με το που ξεκινάει το ΕΑ Sports UFC, οι παίκτες καλούνται να μάθουν τις κινήσεις του παιχνιδιού μέσω ενός tutorial που απλώνεται σε 18 διαφορετικά βήματα. Κατά τη διάρκεια του tutorial οι gamers μαθαίνουν ουσιαστικά πώς να επιτίθενται και πώς να αμύνονται, να πραγματοποιούν λαβές και να αποκρούουν τον αντίπαλο αθλητή. Μέσω του tutorial εμφανίζονται τα δύο διαφορετικά είδη (προσεγγίσεις) παιχνιδιού που μπορεί να ακολουθήσει ο gamer κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Συγκεκριμένα, υπάρχει το mode όπου οι αθλητές παλεύουν όρθιοι με μία μεγάλη ποικιλία από γροθιές και κλωτσιές. Ο παίκτης εδώ ελέγχει ουσιαστικά τη ροή του αγώνα, εναλλάσσοντας διαρκώς την επίθεση με την άμυνα μέσω ενός ιδιαίτερα καλοστημένου μηχανισμού ελέγχου που δίνει τη δυνατότητα στον gamer να κατευθύνει τις γροθιές και τις κλωτσιές του σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του αντιπάλου του (εννοείται ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι μπορεί να αποδειχθούν ολέθρια και να επιφέρουν το νοκ άουτ πιο εύκολα). Το υπόλοιπο κομμάτι του αγώνα αναλώνεται στη μάχη που δίνουν οι δύο αθλητές όταν βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, και την προσπάθεια που κάνουν για να «κλειδώσουν» το σώμα του αντιπάλου και να τον βγάλουν έτσι εκτός παιχνιδιού.

Όταν ολοκληρωθεί το tutorial, ο παίκτης πέφτει κατευθείαν στα βαθιά, δίνοντας μία μάχη, ενάντια στον Alexander Gustaffson που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του UFC. Μόλις τελειώσει αυτή η δοκιμαστική μάχη στη συνέχεια ο παίκτης μπορεί να λάβει μέρος στο career mode και να αναρριχηθεί στην ιεραρχία των top αθλητών του UFC μέσα από μία σειρά αγώνων που εμβαθύνουν στον κόσμο του διασημότερου MMA πρωταθλήματος. Η παρουσίαση του career mode είναι εξαιρετική με τον πρόεδρο του UFC, Dana White, να κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ μας άρεσαν και οι αναφορές στις ζωές των αθλητών που συμμετέχουν στο εν λόγω πρωτάθλημα. Στο EA Sports UFC οι gamers μπορούν να βρουν 97 διαφορετικούς αθλητές (άντρες και γυναίκες), όπου ο καθένας εξ’ αυτών διαθέτει τα δικά του χαρακτηριστικά (όπως π.χ. διαφορετική κλάση όπου αγωνίζεται) και να ακολουθεί τη δική του τεχνική μάχης. Εκτός όμως από τους ήδη υπάρχοντες αθλητές, o gamer μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του αθλητή, βασιζόμενος σε δεκάδες options που καθορίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια στην εμφάνιση και στον τρόπο παιχνιδιού του.

Αυτό που καθίσταται σαφές είναι ότι η EA Sports έχει κάνει πραγματικά εξαιρετική δουλειά στον τομέα του character creation, ενώ η γενικότερη προσέγγιση που ακολουθεί με την εμφάνιση των γνωστών αθλητών του UFC αποδεικνύει ότι η EA Sports σε καμία περίπτωση δεν κάνει «τσιγγουνιές», τόσο σε επίπεδο παρουσίασης, όσο και στον αριθμό των αθλητών. Εκτός από το career mode, οι παίκτες μπορούν να λάβουν μέρος σε multiplayer matches, με το online κομμάτι του παιχνιδιού να είναι εξαιρετικά προσεγμένο (ειδικότερα το UFC Spotlight το οποίο δημιουργεί έναν δικτυακό μικρόκοσμο του UFC, στον οποίο οι gamers μπορούν παρακολουθήσουν σε διάφορα videos όλα όσα συμβαίνουν τόσο στο εικονικό αλλά και στο πραγματικό UFC). Επιπλέον, στον τίτλο της EA Sports περιλαμβάνεται και ένα Store που σας επιτρέπει να κατεβάσετε νέους μαχητές – αθλητές (μεταξύ αυτών και ο ανυπέρβλητος Bruce Lee, τον οποίο είτε μπορείτε να τον αποκτήσετε μέσω του Store ή ολοκληρώνοντας το παιχνίδι στη μέγιστη δυσκολία).

Βλέποντας… αστεράκια!

Η πρώτη εντύπωση που μας άφησε το EA Sports UFC είναι ότι πρόκειται για έναν τίτλο με καλοστημένο gameplay και υψηλά production values. Ωστόσο, το παιχνίδι της EA Sports έχει μία βασική αδυναμία, (η οποία σαφώς χαλάει την πρώτη θετική εικόνα που σχηματίσαμε για αυτό) και την οποία την αντιλαμβάνεσαι καλύτερα όσο προχωράς στο παιχνίδι. Η αχίλλειος πτέρνα του τίτλου βρίσκεται στο γεγονός ότι ουσιαστικά την ώρα της μάχης είναι σα να παίζεις δύο διαφορετικά παιχνίδια, καθώς από τη μία πλευρά υπάρχει το πολύ γρήγορο και άκρως διασκεδαστικό κομμάτι όπου οι δύο μαχητές στέκονται όρθιοι στο οκταγωνικό ring και ανταλλάσσουν ταχύτατα κλωτσιές και γροθιές και από την άλλη το βαρετό κομμάτι, όπου οι δύο αθλητές βρίσκονται στο έδαφος. Ενώ στο πρώτο κομμάτι οι κινήσεις είναι ρεαλιστικές, στο δεύτερο τμήμα της μάχης οι κινήσεις είναι ρομποτικές και καταντούν επαναλαμβανόμενες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η μάχη να χάνει πολλές φορές όχι μόνο το ενδιαφέρον, αλλά και τον ρυθμό της. Είναι σίγουρα κάπου πολύ δύσκολο για οποιοδήποτε εταιρεία να αποτυπώσει τον πλούτο των διαφορετικών κινήσεων του UFC, όμως η αλήθεια είναι ότι θα περιμέναμε πολλά περισσότερα σε αυτόν τον τομέα. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει η αίσθηση ότι ο χειρισμός δεν είναι και πολύ gamer friendly, καθώς απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες ώστε να καταφέρουν να κάνουν τις κινήσεις σωστά (ειδικότερα στο κομμάτι των λαβών και του κλειδώματος του σώματος του αντιπάλου).

Όσον αφορά, τον οπτικοακουστικό τομέα, το EA Sports UFC είναι αν μη τι άλλο τίτλος που φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες των νέων κονσολών. H Ignite Engine δημιουργεί ένα μαγευτικό οπτικό αποτέλεσμα, το οποίο προσεγγίζει την πραγματικότητα. Οι μορφές των αθλητών είναι άκρως ρεαλιστικές και η EA Sports έχει δώσει τρομερή έμφαση στην λεπτομέρεια, αφού απεικονίζονται στο σώμα των μαχητών ο ιδρώτας που στάζει, οι μώλωπες ύστερα από ένα δυνατό χτύπημα, ακόμη και οι συσπάσεις των μυών και οι ελιές που έχουν στο πρόσωπο τους! Επίσης, είναι καταπληκτική η δουλειά που έχει γίνει στο animation (κυρίως όταν οι αθλητές αγωνίζονται όρθιοι). Σε γενικές γραμμές, τα γραφικά συμβάλλουν τα μέγιστα στο να δημιουργηθεί μία πανέμορφη και ρεαλιστική ατμόσφαιρα.

Παρολίγον νοκ άουτ!

To ΕΑ Sports UFC είναι αν μη τι άλλο ένας ενδιαφέρον τίτλος, με υψηλή ποιότητα, αλλά και ένα αρκετά μεγάλο ψεγάδι στο σύστημα μάχης, το οποίο μπορεί να βγάλει το παιχνίδι της EA Sports… νοκ άουτ! Παρόλα αυτά, επειδή οι υπόλοιποι τομείς του παιχνιδιού είναι άρτιοι, θα μπορούσαμε να πούμε σε αυτό το σημείο ότι το EA Sports UFC θα ζήσει για να παλέψει και την επόμενη μέρα, καθώς είμαστε σίγουροι ότι του χρόνου ο τίτλος της EA Sports θα εμφανιστεί ακόμη πιο δυνατός!

The post EA Sports UFC appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife