Στη δικαιοσύνη οδηγείται ο hacker που ρήμαξε το League of Legends!

Το League of Legends είναι αυτή τη στιγμή το πιο ισχυρό brand στο κόσμο των video games, καθώς περισσότεροι από 27 εκατομμύρια gamers λιώνουν καθημερινά με τον τίτλο της Riot. Με την τεράστια επιτυχία που σημειώνει είναι λογικό το League of Legends

να αποτελεί το νούμερο 1 στόχο των hackers. Για αυτό και εμφανίζονται στο προσκήνιο περιπτώσεις όπως του Shane «Jason» Duffy από την Αυστραλία, ενός hacker μόλις 21 ετών, ο οποίος πραγματικά είχε προκαλέσει τεράστια ζημιά στο LoL.

Συγκεκριμένα, ο hacker «μπουμπούκι» μαζί με την ομάδα του κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε 24.5 εκατομμύρια accounts του League of Legends, ύστερα από το χακάρισμα του λογαριασμού ενός πρώην υπαλλήλου της Riot. Αγαπημένη τακτική του Duffy ήταν να παρεμποδίζει τα gaming sessions δημοφιλών παικτών, αλλά και να μπαίνει στα official forums και να ανεβάζει διάφορα posts, τα οποία μπέρδευαν την κοινότητα του παιχνιδιού. Ενδεικτικό είναι ότι ο αθεόφοβος hacker κατόρθωσε να αποκτήσει πρόσβαση στον Twitter account του πρόεδρου της Riot, Mark Merrill πραγματοποιώντας fake tweets για έναν υπό ανάπτυξη τίτλο, για τον οποίο η Riot δεν είχε ποτέ τοποθετηθεί επίσημα. Οι κακόβουλες δραστηριότητες του Duffy ήρθαν στο φως το 2012 και η Riot όπως αναμενόταν κινήθηκε νομικά εναντίον του. Όμως εκεί που θα περίμενε κανείς ότι ο ενοχλητικός hacker θα σταματούσε, τελικά συνέχισε το «έργο» του. To 2013 συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές, καθώς είχε στήσει ένα site μέσω του οποίου μπλόκαρε τα accounts παικτών του LoL έναντι σημαντικής χρηματικής αμοιβής (υπολογίζεται ότι το site του έβγαζε περίπου 1000 δολάρια την ημέρα), ενώ παράλληλα πωλούσε σπάνια character skins για 200 με 800 δολάρια, κάτι το οποίο απαγορεύεται σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Ο hacker που ρήμαξε το League of Legends θα δικαστεί στις 24 Ιουλίου και ελπίζουμε ότι η ποινή του θα είναι τέτοια, έτσι ώστε να πάρει το μάθημα του και να σταματήσει να καταστρέφει την εμπειρία παιχνιδιού που προσφέρει το League of Legends.

The post Στη δικαιοσύνη οδηγείται ο hacker που ρήμαξε το League of Legends! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα