Πρώτες μάχες στο Warlords of Draenor!

Παρά τις φήμες και τα συμπεράσματα ερευνών ότι το World of Warcraft χάνει τους παίκτες του, το ενδιαφέρον για το νέο expansion είναι φανερά τεράστιο. Βέβαια, ίσως η ανακοίνωση της ταινίας Warcraft να βοηθάει και λιγάκι στο marketing! Εμείς πάντως βουτήξαμε στη beta του Warlords of Draenor για να κάνουμε ένα πρώτο hands-on και να μεταφέρουμε αρχικές εντυπώσεις. Φυσικά, υπενθυμίζουμε ότι είναι πρώιμη beta και πως ακόμα υπάρχει αρκετός δρόμος…

Ξεκινώντας

με τα βασικά, υπάρχουν δύο τύποι server για τα αντίστοιχα είδη gameplay. Οι PvP servers σας ξεκινάνε απευθείας στο επίπεδο 100 (με ένα PvP preset set) και είστε έτοιμοι να βουτήξετε απευθείας στα βαθιά. Από την άλλη, οι Normal servers σας ξεκινάνε στο επίπεδο 90 όπου μετά από μια σειρά από quests, φτάνετε level 92 (μέχρι εκεί όμως). Μπορέσαμε έτσι να δούμε το νέο υλικό και τις βελτιώσεις βήμα-βήμα. Στους servers που είναι αφοσιωμένοι στο PvP δεν θα σας δοθεί πρόσβαση στις νέες περιοχές και τα νέα quests, αλλά θα βρεθείτε στην Orgrimmar με ένα PvP σετάκι προκειμένου να δοκιμάσετε τις αλλαγές στις αγαπημένες σας classes και να συνηθίσετε τους νέους μηχανισμούς του expansion. Απογοητευτικό είναι ότι στη beta δεν έχουν προστεθεί νέα Battlegrounds ή νέες αρένες… αλλά ακόμα και η beta έχει συχνά patches οπότε ποτέ δεν είναι αργά.

Το πρώτο πράγμα πάντως που θα παρατηρήσετε, είναι τα νέα character models. Αυτή θα είναι η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή που θα δείτε από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα που θα ανοίξετε τη beta. Τα νέα μοντέλα κλέβουν τη παράσταση ενώ κάνουν το WoW να μη φαίνεται σαν ένα παιχνίδι του 2005. Τα πρόσωπα έχουν υποστεί ευχάριστες βελτιώσεις ενώ οι σκελετοί, οι μύες και οι ρεαλιστικότερες κινήσεις με τα νέα animations κάνουν το WoW άξιο ανταγωνιστή των νεότερων παιχνιδιών… ίσως και ισάξιο. Φυσικά όλες οι βελτιώσεις αυτές ζητούν περισσότερη δουλεία από τη GPU οπότε… οπαδοί του WoW, ετοιμάστε τη τσέπη σας.

Όσο για τη νέα περιοχή; Μπορεί το Warlords of Dreanor να μας γυρνάει πίσω στο χρόνο, αλλά το νέο expansion διαδραματίζεται σε μια νέα έκδοση των Outlands, προτού γίνουν Outlands που ξέρουμε. Οι παίκτες που θα διαλέξουν να παίξουν στον Normal server θα ξεκινήσουν στην Orgrimmar: εκεί, μιλώντας σε ένα NPC θα μεταφέρονται στη πρώτη περιοχή της Dreanor που λέγεται Frost Ridge (διάδοχο του Hellfire Peninsula). Τα γραφικά των νέων περιοχών έχουν υποστεί βελτιώσεις αλλά όχι και σε σημείο να μοιάζει με άλλο παιχνίδι. Η νέα περιοχή είναι αρκετά καλοφτιαγμένη με μπόλικη αντίθεση (χιόνι και λάβα στην ίδια ζώνη!), ταιριαστή στο κόσμο του Warcraft. Δυστυχώς, αφού το παιχνίδι είναι σε development ακόμα, υπάρχουν περιοχές που δεν είναι έτοιμες ούτε για τη beta και η μετακίνηση σε αυτές οδηγεί ακαριαία σε disconnect ή και critical errors. Ελπίζουμε σε μελλοντική σταθερότητα ώστε να εμβαθύνουμε με updates στο άρθρο.

Η καλύτερη βελτίωση που έγινε στο παιχνίδι για μένα είναι το Stat Scaling. Η αίσθηση των health bars παραμένει ίδια: το ίδιο εύκολα σκοτώνεις ένα απλό τέρας για ένα quest και την ίδια δυσκολία έχουν τα τέρατα σε dungeons ή τα Elite τέρατα στα Group Quests. Το μόνο που αλλάζει είναι τα νούμερα. Επιτέλους μπορούσα να παρακολουθήσω πόση ζημιά κάνω στα τέρατα και να παρατηρήσω και τη ζημιά που κάνει το pet μου ξεκούραστα. Παλιότερα, το cast του spell Blizzard σήμαινε ένα χάος από μεγάλα νούμερα να καλύπτουν την οθόνη πολλές φορές κάνοντάς με να χάσω το μπούσουλα και να καταλήγω στο graveyard. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Το νέο stat scale είναι ξεκούραστο και βοηθάει αρκετά στη διάκριση των παικτών που είναι ικανοί να παίξουν μαζί σας και αυτούς που δε μπορούν να ακολουθήσουν.

Σημειώστε ότι πλέον, η αναζήτηση παικτών για ομαδικό παιχνίδι είναι παιχνιδάκι. Το νέο Group Finder που ίσως να δούμε να τρέχει στους live servers πριν τη κυκλοφορία του expansion, δίνει απεριόριστες ευκαιρίες. Θέλετε να βρείτε συμπαίκτες για rating Battlegrounds, για Raids, για παλιά Raids, για farm, για achievements, για πλάκα; Όλα πλέον είναι διαθέσιμα από το νέο Group Finder με δύο δυνατότητες: μπορεί ο παίκτης να ψάξει group κι αντίστοιχα, μπορεί το group να ψάξει για παίκτες. Όπως και να έχει, το feature αυτό είναι άριστα φτιαγμένο και δουλεύει άψογα.

Χτυπώντας το επίπεδο 91 στους Normal servers, τα επόμενα quest θα σας δείξουν τι είναι τα Garrisons και πώς λειτουργούν. Garrison λοιπόν είναι μια δικιά σας μοναδική περιοχή που μπορείτε να αποκαλέσετε σπίτι. Έχετε ακόλουθους να χτίζουν για εσάς νέα κτίρια ή να αναβαθμίζουν τα παλιά και ήρωες να πηγαίνουν σε αποστολές για να φέρουν κάποιον θησαυρό… ακόμα και αν εσείς είστε εκτός σύνδεσης. Η περιοχή αυτή θα έχει ένα inn, στάβλους αλλά και μαγαζάκια, αναλόγως πως θα την επεκτείνετε. Δεν πρόλαβα δυστυχώς να τα χαρώ και πολύ διότι εξαιτίας γνωστού bug, κόλλησα σε μια περιοχή, με αποτέλεσμα συνεχόμενες αποσυνδέσεις. Σίγουρα θα βλέπετε τις δραστηριότητες των Garrisons και στη mobile εφαρμογή του Armory, με δυνατότητα να χτίζετε και να στέλνετε τους ήρωες σας σε αποστολές ακόμα και όταν θα είστε μακριά από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Ευχάριστες βελτιώσεις και νέοι μηχανισμοί υπάρχουν και στα quests που θα σας απασχολήσουν αρκετή ώρα στο νέο expansion. Αρχικά βελτιώθηκε ένα είδος quest: τα escort quests! Μια αλλαγή που πραγματικά έφερε μεγάλη χαρά στους παίκτες της beta είναι ότι πλέον οι NPC που πρέπει να συνοδέψετε αντί να τρέχουν μόνοι τους μαζεύοντας τα μισά τέρατα τις περιοχής, πλέον σας ακολουθούν από πίσω και προσαρμόζονται στο δικό σας διασκελισμό και πορεία. Το quest tracking έχει βελτιωθεί σε σημείο που δεν θα χρειαστείτε add-on για να δείτε που πρέπει να πάτε καθώς κάνει τη κατανόηση των objectives και τη τοποθεσία τους πιο εύκολη από ποτέ. Επίσης, μπορείτε να καβαλήσετε το mount σας και να τρέχετε με τον χάρτη ανοιχτό προς την τοποθεσία του objective: ο χάρτης (όταν δεν είναι ο cursor πάνω του) γίνεται ημιδιάφανος για να βλέπετε που πατάτε και που βρίσκεστε. Μια ακόμα προσθήκη είναι τα Optional Objectives που εμφανίζονται με δυο σπαθιά στο χάρτη. Όταν θα βρεθείτε κοντά στη περιοχή αυτή ο quest tracker θα σας δείξει μια επιπλέον αποστολή που μπορείτε να κάνετε (αν θέλετε) για παραπάνω experience, loot και gold.

Η Blizzard προσπαθεί να διορθώσει προβλήματα που έχουν προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες, έχει επανασχεδιάσει μια περιοχή αγαπητή στο κοινό, με το storyline να συνεχίζει από το προηγούμενο expansion με νέες περιπέτειες και μηχανισμούς. Ανανέωσε τα μοντέλα και τις περιοχές ώστε να φαίνεται ως παιχνίδι του 2014 και έναντι της πρόσθεσης νέας class ή race, φαίνεται να εισάκουσε τα αιτήματα των παικτών για το τι θα θέλανε να δούνε ακόμα στο παιχνίδι.

Αν θέλετε την TL;DR εκδοχή (Too Long; Didn’t Read), μπορούμε εν τάχει να πούμε ότι μας άρεσαν: τα νέα character models, τα εμπλουτισμένα settings και οι αλλαγές στο U.I. , το σενάριο και η πλοκή. Αντίστοιχα, δεν μας άρεσαν τα bugs (αν κι αυτά είναι δικαιολογημένα, αφού είναι beta), και ότι υπάρχει λίγο υλικό σε σύγκριση με τη beta του Mist of Pandaria. Ελπίζουμε σε μελλοντική σταθερότητα ώστε να εμβαθύνουμε με updates στο άρθρο.

Μπες και εσύ στη Βeta!
Αν θέλετε και εσείς να δοκιμάσετε ένα κομμάτι του νέου expansion φτιάξτε έναν Βattlenet λογαριασμό και μέσα από το account management πηγαίνετε στο beta profile. Εκεί δηλώνετε τα specs του υπολογιστή και για ποιά παιχνίδια της Βlizzard ενδιαφέρεστε. Με λίγη τύχη θα έρθει και η σειρά σας για να μπείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας τα νέα παιχνίδια ή expansions της Blizzard. Επίσης, μείνετε συντονισμένοι με το gameslife.gr καθώς δίνουμε αρκετά συχνά give-aways και beta invites!

The post Πρώτες μάχες στο Warlords of Draenor! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα