Συνάντηση καθηγητών και φοιτητών ΜΜΕ και Επικοινωνίας

Στα πλαίσια σύγχρονων προγραμμάτων προώθησης της θεματικής διαπανεπιστημιακής συνεργασίας μεταξύ χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρχίζουν αύριο στη Λευκωσία οι εργασίες της Α’ Συνάντησης Καθηγητών και Φοιτητών των Τμημάτων και Προγραμμάτων Δημοσιογραφίας, Μέσων και Επικοινωνίας, δέκα Ανώτατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Ελλάδας και Κύπρου, με στόχο τη γνωριμία καθηγητών και φοιτητών-μελλοντικών δημοσιογράφων και επικοινωνιολόγων

και τη δημιουργία ενός σταθερού δικτύου φυσικής και ψηφιακής συνεργασίας. Οι εργασίες της πρώτης συνάντησης θα ολοκληρωθούν στις 21 Απριλίου.

Από κυπριακής πλευράς συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Frederick (Τμήμα Δημοσιογραφίας), το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Management & Marketing), το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Τμήμα Επικοινωνιών), το ΤΕΠΑΚ(Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου) και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου (Ινστιτούτο Μελετών Εφαρμοσμένης Επικοινωνίας) και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών).

Στην ελληνική αποστολή περιλαμβάνονται το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Δημοσιογραφίας) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας).

Η πρόταση για αυτήν την συνεργασία αρχικά προήλθε από τον πρόεδρο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου, αναπληρωτή καθηγητή Νίκο Λέανδρο, ενώ η θετική ανταπόκριση εκ μέρους των προαναφερόμενων ιδρυμάτων ήταν άμεση. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν τέσσερις συναντήσεις των εκπροσώπων των τμημάτων των κυπριακών Πανεπιστημίων στη Λευκωσία, στις οποίες συμμετείχαν είτε φυσικά είτε μέσω τηλεδιάσκεψης οι εκπρόσωποι των τμημάτων των ελλαδικών ιδρυμάτων.

Με τη σύμφωνη γνώμη όλων, προτάθηκε η πρώτη Συνάντηση να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία και να έχει το χαρακτήρα γνωριμίας μεταξύ των μελών ΔΕΠ και των φοιτητών των δύο χωρών, με στόχο αυτή να επαναλαμβάνεται σε ετήσια βάση, εναλλάξ σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ σε όλη τη διάρκεια του έτους θα λειτουργεί και θα ανατροφοδοτείται με υλικό ο δικτυακός τόπος συνάντησης (ιστοσελίδα). Όλοι οι συμμετέχοντες από τα κυπριακά και τα ελλαδικά Πανεπιστήμια έχουν συμφωνήσει στον ισότιμο, οριζόντιο και «ανοιχτό» -σε όσα ιδρύματα ενδιαφερθούν να μετάσχουν στο μέλλον- χαρακτήρα της μεταξύ τους συνεργασίας και της πραγματοποίησης Συναντήσεων -με έμφαση στα εργαστήρια (workshops), ερευνών, ημερίδων, σεμιναρίων και λειτουργίας της ιστοσελίδας.

Οι εργασίες της πρώτης Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν σε αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων Frederick, Λευκωσίας και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και στο αμφιθέατρο της CYTA.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ) και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ τη συνάντηση στη Λευκωσία στηρίζουν και η Εθνική Τράπεα της Ελλάδος (Κύπρου), η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, η CYTA και ο Δήμος Λευκωσίας.Επίσης, χορηγοί είναι το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα