Η Β. Κορέα «μπλοκάρει» τροφές και φάρμακα

Μια αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που επιχείρησαν να παραδώσουν τρόφιμα και φάρμακα στους 200 υπαλλήλους εταιρειών που παραμένουν στη βιομηχανική ζώνη Κεσόνγκ , εμπόδισε σήμερα η Βόρεια Κορέα.

Από τους 900 Νοτιοκορεάτες που εργάζονταν στη ζώνη Κεσόνγκ, μετά το μονομερές κλείσιμό της από την Πιονγκγιάνγκ, οι 700 έχουν επιστρέψει στη Νότια Κορέα.

Ωστόσο, προκειμένου να μεταβούν στη βιομηχανική αυτή ζώνη για να προμηθεύσουν

με τρόφιμα και φάρμακα σε όσους υπαλλήλους επέλεξαν να παραμείνουν εκεί, οι δέκα αντιπρόσωποι των 123 νοτιοκορεάτικων επιχειρήσεων, είχαν ζητήσει άδεια, ωστόσο το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, αρμόδιος για τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο Κορέες Κιμ Χιουνγκ-Σοκ, ανακοίνωσε: «Η Βόρεια Κορέα μας ενημέρωσε ότι το αίτημα της επίσκεψης των αντιπροσώπων των επιχειρήσεων της Κεσόνγκ απορρίφθηκε».

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα απέρριψε το αίτημα αυτό, εμποδίζοντας μια ανθρωπιστική πράξη, καθώς αναμένεται να αυξηθούν τα ανθρωπιστικά προβλήματα με την πάροδο των ημερών», πρόσθεσε.

Ενώ ένας εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε «Κανένας δεν πεθαίνει από την πείνα, όμως τα αποθέματα τροφίμων εξαντλούνται».

Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα έχει απαγορεύσει από τις 3 Απριλίου στους Νοτιοκορεάτες την πρόσβαση στη ζώνη Κεσόνγκ, η οποία βρίσκεται στο έδαφός της, 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα και έχει αποσύρει τους 53.000 υπαλλήλους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα