Ιστορικός τόπος τα… ταμπούρια των ηρώων της Επανάστασης‏

Ιστορικός τόπος κηρύχτηκαν τα σημεία που σώζονται ακόμη τα ίχνη από τα ταμπούρια του Κολοκοτρώνη, του Υψηλάντη και των άλλων επαναστατών του 1821.

Με θετική και ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα Τρίκορφα οι βουνοκορφές του ανατολικού Μαινάλου στην Αρκαδία, πήραν και τυπικά την αξία που τους αρμόζει, ενώ ικανοποιήθηκε και το χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Τα Τρίκορφα είναι μια περιοχή που έχει αφήσει το στίγμα της η ελληνική ιστορία, καθώς δόθηκαν, κατά τη διάρκεια και μετά την Επανάσταση του 1821, πολλές μάχες συνδέονται με τους απελευθερωτικούς

αγώνες των Ελλήνων.

Από τις πιο σημαντικές ήταν οι συγκρούσεις επί Ορλωφικών, που έγιναν τον Μάρτιο του 1770, ενώ από τον Απρίλιο ως τον Σεπτέμβριο του 1821 η περιοχή έπαιξε σημαντικό ρόλο ως στρατηγείο των αγωνιστών κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Τριπολιτσάς. Επίσης, στις 24 Ιουνίου 1825 πραγματοποιήθηκε η Μάχη στα Τρίκορφα μεταξύ των Ελλήνων υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και των Οθωμανών υπό τον Ιμπραήμ, που οδήγησε στην ήττα των πρώτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα