Οι μουσουλμάνοι των ΗΠΑ… φοβούνται μετά το μακελειό στη Βοστώνη

Οι μουσουλμάνοι των ΗΠΑ παρακολουθούν προσεκτικά καθώς η έρευνα για το μακελειό στη Βοστώνη εκτυλίσσεται, φοβούμενοι αντιδράσεις σε βάρος τους εάν επιβεβαιωθεί ισλαμική ανάμιξη, όπως έγινε και μετά την 11 Σεπτεμβρίου.

Διάφορες ισλαμικές ομάδες εξέδωσαν δηλώσεις λίγες ώρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, καταδικάζοντας σθεναρά τις επιθέσεις που σκότωσαν τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους

από εκατό.

Οι ερευνητές σημείωσαν την Τρίτη πως η ποικιλία των πιθανών ενόχων παραμένει πολύ μεγάλη, καθώς η υποψία ξεκινά από λευκούς ρατσιστές εξτρεμιστές και φτάνει μέχρι ξένες ισλαμικές οργανώσεις ή και ανάμιξη της αλ-Κάιντα.

Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Αμερικανικών-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), Ibrahim Hooper, δήλωσε πως η μουσουλμανική ομάδα έχει ήδη δεχτεί «τα συνηθισμένα τηλεφωνήματα μίσους», αλλά τίποτα πιο σημαντικό προς το παρόν, ενώ τόνισε πως το κεντρικό της μήνυμα είναι η καταδίκη.

«Δεν πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ανησυχούν περισσότερο για έναν βανδαλισμό σε τζαμί ή κάτι σαν αυτό, παρά για μια βίαιη επίθεση που αφαιρεί τη ζωή ατόμων και τραυματίζει πολλούς περισσότερους», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο κ. Hooper δήλωσε στο AFP: «Σε κάθε τέτοια περίπτωση αυτό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού, είναι το ότι υπάρχει η πιθανότητα μιας σπασμωδικής αντίδρασης. Πρέπει απλά να δούμε πως θα εξελιχθεί η έρευνα».

Οι κλήσεις προς τον αριθμό του FBIπου προορίζεται για τα εγκλήματα μίσους προς μουσουλμάνους και Άραβες στην Αμερική εκτοξευτήκαν δραματικά έπειτα από τον Σεπτέμβριο 2001.

Να σημειωθεί πως εν μέσω του χείμαρρου ακριβών και ανακριβών δημοσιευμάτων από την Δευτέρα που έλαβε χώρα το βομβιστικό επεισόδιο, τουλάχιστον δύο πρακτορεία δημοσίευσαν ανακριβώς ότι ένας Σαουδάραβας κρατείται ως ύποπτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα