Μεγάλη εβδομάδα εξελίξεων για Μελισσανίδη-γήπεδο

Η γραπτή δήλωση του Πόλυ Χατζηιωάννου την Παρασκευή προκάλεσε αντιστροφή της κατάστασης στην ΑΕΚ και διαμόρφωσε ένα ελπιδοφόρο τοπίο αναφορικά με το μέλλον της ομάδας.

Η προοπτική κατασκευής νέου γηπέδου και η ανακοίνωση, ουσιαστικά, της εμπλοκής Μελισσανίδη με τις διοικητικές εξελίξεις αναμένεται να ακολουθηθεί από ένα… ντόμινο εξελίξεων, με την εβδομάδα που άρχισε σήμερα να είναι σημαντική.

Η διαφαινόμενη συνάντηση του πρώην ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με τη

δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαληδόνας, κ. Αποστολάκη, ίσως είναι η αρχή για την επόμενη μέρα της ομάδας. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δημιουργεί ήδη τις βάσεις για το αύριο συζητώντας με διάφορους επιχειρηματίες για να δημιουργήσει μία ομάδα που θα πάρει πάνω της της αναγέννηση του συλλόγου.

Ολες αυτές οι κινήσεις δείχνουν να έχουν θετικό πρόσημο μέχρι τώρα και δεν αποκλείεται να έχουμε τις προσεχείς μέρες ενημέρωση προς τον κόσμο από την πλευρά Μελισσανίδη, αφού βέβαια πρώτα διαπιστώσει τις προθέσεις του δήμου για ο γήπεδο, κάτι που θεωρείται η βάση για να χτιστεί πάνω της η ΑΕΚ της επόμενης μέρας. Ένα γήπεδο που σύμφωνα με δηλώσεις του Στέλιου Αγιοστρατίτη στη Sportday δεν μπορεί να είναι πάνω από 28.000 θέσεων.

Ο αρχιτέκτονας που είχε κάνει τη μελέτη για λογαριασμό του Μελισσανίδη το 2005, ακόμα δεν έχει εικόνα για το θέμα από τον πρώην ιδιοκτήτη, αλλά δείχνει έτοιμος να εργαστεί για το project αν του ζητηθεί: «Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το γήπεδο της ΑΕΚ σύμφωνα με τον χώρο που διαθέτει και είναι περίπου 30 στρέμματα, μπορεί να είναι μάξιμουμ 28.000 θέσεων. Ούτε 37.000 που ακούω ούτε πάνω από 30.000.

Άλλωστε με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές που ισχύουν δεν κατασκευάζονται και μεγαλύτερα γήπεδα, μια και είναι μεγάλο το κόστος συντήρησης. Για να βγουν οι άδεις για να προχωρήσει το έργο, θα πρέπει πρώτα να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες. Οι μελέτες για το γήπεδο έχουν γίνει, αλλά θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν και άλλες π.χ. στατικές, μηχανολογικές, περιβαλλοντολογικές. Και στη συνέχεια θα προχωρήσει το έργο».

Ξεκαθάρισε πάντως, πως δεν έχει μιλήσει μέχρι τώρα με τον Μελισσανίδη, αλλά έθεσε εαυτόν στη διάθεση του. «Δεν έχω ακόμα καμία επαφή με τον κ. Μελισσανίδη. Στην περίπτωση που με καλέσει, φυσικά και θα ανταποκριθώ. Μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορεί να σώσει την ΑΕΚ. Και μόνο εκείνος μπορεί να τρέξει αυτό το έργο.

Θεωρώ ότι θα πρέπει, ωστόσο, να λυθούν και άλλα θέματα στην ΑΕΚ, όπως είναι αυτό της ΠΑΕ και τα οικονομικά της»

πηγή: pamesports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα