John Cooper Works Days 2013: Happy Days!

Ενα ξεχωριστό και πρωτότυπο –για τα ελληνικά δεδομένα– event έλαβε χώρα το διήμερο 19 και 20 Απριλίου, με οικοδεσπότη την BMW Hellas στο γήπεδο χόκεϊ στον χώρο του παλαιού Δυτικού Αεροδρομίου Ελληνικού.
Στο πλαίσιο των ημερών «MINI John Cooper Works», οι δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και από κοντά τα μέλη της οικογένειας JCW και το νεότερο εξ αυτών, το νέο MINI

Paceman John Cooper Works, που πρόσφατα έκανε επίσημα το ντεμπούτο του στη δοκιμαζόμενη ελληνική αγορά αυτοκινήτου.
Συγκεκριμένα, οι ρεπόρτερ είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε συνθήκες πίστας τα μοντέλα MINI Hatch, Cabrio, Clubman, Coupe, Roadster και Countryman, τα οποία κάτω από το καπό διαθέτουν τον γνωστό και δοκιμασμένο 1.600άρη κινητήρα, με απόδοση που φτάνει τους 218 ίππους. Το μικρό μέγεθος των MINI αποδείχθηκε αντιστρόφως ανάλογο των οδηγικών δυνατοτήτων τους, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την κορυφαία θέση των μοντέλων της βρετανικής φίρμας ως «drivers’ cars».
Ταυτόχρονα, η BMW Hellas έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 200 λάτρεις της μάρκας να απολαύσουν τα νέα μέλη της οικογένειας MINI σε μία ευφάνταστη εκδήλωση που περιελάμβανε έξι δοκιμασίες που έδωσαν σε όλους τη δυνατότητα να δουν πόσο ψηλά είναι τα όρια αντοχής των μοντέλων JCW. Πιο συγκεκριμένα, οι δοκιμασίες περιελάμβαναν σλάλομ σε Cabrio JCW, κυκλική διαδρομή με όπισθεν σε Clubman JCW, αλλά και παράλληλο παρκάρισμα σε Countryman JCW, όλα ενάντια στο χρονόμετρο, καθώς και… τηλεκατευθυνόμενα slot cars για απεριόριστους γύρους σε διάστημα ενός λεπτού!

Σε πίστα
Ως επιστέγασμα των παραπάνω δοκιμασιών δεξιοτεχνίας, που εκτόξευσαν την αδρεναλίνη στα ύψη, ήρθε και η οδήγηση, σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή της πίστας του παλαιού αεροδρομίου, οποιουδήποτε μοντέλου της οικογένειας John Cooper Works – μια μοναδική εμπειρία που τονίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης ελεγχόμενου χώρου για τους λάτρεις της αυτοκίνησης στην Αττική.
Και για τους λάτρεις των τεχνικών λεπτομερειών, η είσοδος στην οικογένεια JCW απαιτεί 31.600 ευρώ, με τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε ένα τρίθυρο hatchback με 211 ίππους, 260Nm ροπής (με λειτουργία overboost στα 280Nm), τελική ταχύτητα 238 km/h και επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα.
Για την ιστορία, η συνεργασία MINI και John Cooper ξεκίνησε το 1961, όταν ο δεύτερος προσέγγισε τη βρετανική εταιρεία με ένα σχέδιο δημιουργίας αγωνιστικών εκδόσεων του δημοφιλούς MINI, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σε συνθήκες ράλι – το MΙΝΙ Cooper των 55 ίππων γεννήθηκε και αναδείχθηκε νικηφόρο στο Ράλι του Μόντε Κάρλο τρεις φορές (1964, 1965, 1967), γράφοντας την ιστορία που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα