Λιου: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε με την πορεία της Ελλάδας, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λίου, αλλά και συνολικά με τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για ανάκαμψη.

Ο κ. Λίου δήλωσε ικανοποιημένος «για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στο πεδίο της δημοσιονομικής προσαρμογής», ενω ταυτόχρονα ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για τη φιλοξενία. Παράλληλα αναγνώρισε ότι

η Ελλάδα διανύει μία δύσκολη περίοδο, με δύσκολες αποφάσεις και προκλήσεις.

Ωστόσο σημείωσε πως είναι ευχαριστημένος για το γεγονός ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προσαρμογή. Όμως σχολίασε ότι η χώρα έχει μακρύ δρόμο να διανύσει προς την ανάκαμψη.

Στόχος είναι, συνέχισε ο κ. Λίου, να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει, αλλά συνεχίζεται.

Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του αφού υποδέχθηκε τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ στο Μουσείο της Ακρόπολης εξέφρασε τη χαρά του και τον καλωσόρισε «τον τόπο στον οποίο γεννήθηκε η δημοκρατία, κάτω από την Ακρόπολη που συμβολίζει τον αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από το φόβο και την τυραννία για να πετύχουν την αρμονία στις σχέσεις τους και την ευημερία στις ζωές τους».

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς «η συζήτησή μας επικεντρώθηκε στην οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «αναγνωρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε η Ελλάδα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Λιού σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο για την ανάκαμψη» και επεσήμανε ότι «δουλεύεται σκληρά για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός γευματίζει με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Στουρνάρα. Στο τραπέζι της συζήτησης των δύο υπουργών τέθηκε φυσικά το θέμα της εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική ανάπτυξη, όπως και η προετοιμασία της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανικό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον στις 8 Αυγούστου

Keywords
Τυχαία Θέματα