«Ποτάμια» κόσμου στη Μόσχα για τον Σταυρό του Αγ. Ανδρέα (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με ξεχωριστή ευλάβεια, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια μεταφέρθηκε στη Μόσχα ο Σταυρός του Αποστόλου Ανδρέα. Σε μια λαμπρή τελετή το ιερό κειμήλιο υποδέχθηκαν περίπου 10 χιλιάδες Ιερωμένοι της Ρωσική Εκκλησίας στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Το Σταυρό μετέφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, από την πόλη Ντμιτρόφ όπου βρισκόταν μέχρι χθες ενώ τις προηγούμενες μέρες ταξίδεψε και σε άλλες Πόλεις της Χώρας όπου εκτυλίχθηκαν

συνταρακτικές σκηνές!

Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας, Επίσκοπος Σάρανσκ κ. Βαρσανούφιος τέλεσε δέηση ενώπιον του Σταυρού, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Ίστρας Αρσένιο και τον Επίσκοπο Εγκοριέφσκι κ. Μάρκο.

Από την στιγμή που ο Σταυρός τέθηκε στο μέσο του μεγαλοπρεπούς Ναού μια θάλασσα εκκλησιαζόμενου Μοσχοβίτικου λαού παραμένει με τις ώρες στην ουρά για να προσκυνήσει τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται στη Ρωσική Πρωτεύουσα. Η μορφή του Αγίου Ανδρέα συνδέεται απόλυτα με τη χώρα. Η μεταφορά του Σταυρού στον οποίο σταυρώθηκε και πέθανε ο Απόστολος είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της 1025ης επετείου της Βαπτίσεως της Ρωσίας..

Προς τιμήν του ο Αυτοκράτορας Πέτρος καθιέρωσε το σχετικό παράσημο που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση του κράτους. Ο ίδιος σχεδίασε προσωπικά την σημαία του Ρωσικού στόλου άσπρη με μπλε σταυρό για να συμβολίζει την ρωσική βάπτιση από τον Άγιο Ανδρέα.

Τα λόγια μοιάζουν φτωχά μπροστά στη θερμή κι ανυπόκριτη πίστη του Ρωσικού λαού όπως μπορείτε να δείτε και από το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα