Η διαπλοκή, ο ΟΤΕ, ο Γερμανός και η επιτροπή ανταγωνισμού…

Του Γιάννη Ντάσκα

Πριν από αρκετά χρόνια, σε τραπεζικό κατάστημα δίπλα από την πλατεία Συντάγματος μια τσάντα γέμιζε μετρητά. Εφτασαν τα τρία δισ. δραχμές. Βγήκαν έξω στον δρόμο και κατέληξαν στην Κύπρο. Τα χρήματα αυτά σχετίζονταν με αγοραπωλησία γύρω από τον ΟΤΕ.
Αργότερα, στην Κύπρο βρέθηκαν εταιρείες στελεχών του ΟΤΕ

με πολλά λεφτά, αλλά ο θρύλος λέει ότι το μέγα μέρος των χρημάτων αυτών κατέληξαν στις τσέπες ενός τότε υπουργού, ενώ και η λίστα Λαγκάρντ δεν είναι άσχετη με το θέμα μας…
Πέρασαν τα χρόνια και γύρω από τον ΟΤΕ παιζόταν πάντα το πιο χοντρό από τα πολιτικά και οικονομικά παιχνίδια. Σχηματίστηκαν κατηγορητήρια για στελέχη, ενώ τα κακουργήματα είχαν γίνει καθημερινό θέμα συζήτησης στον ΟΤΕ, στην πολιτική και στη δημοσιογραφική ζωή.
Η τελευταία και πιο κραυγαλέα αφορούσε τον περίφημο Βουρλούμη και την, όπως μας την είχαν παρουσιάσει, σοβαρότατη ποινική δίωξη εναντίον του. Η υπόθεση χάθηκε και πολλοί στοιχηματίζουν ότι δεν θα φτάσει ποτέ στο ακροατήριο, ενώ την ίδια εποχή για μικροπταίσματα και υποθέσεις μερικών χιλιάδων ευρώ άνθρωποι κλείνονται στη φυλακή και χάνουν τις περιουσίες τους με συνοπτικές διαδικασίες. Θόρυβος μέγας έγινε όταν εμφανίστηκε το «ντιλ» μεταξύ του ΟΤΕ και της περίφημης εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
Το «ντιλ» προχώρησε, αφού λίγοι έδωσαν τότε σημασία στα όσα λέγονταν και γράφονταν. Η «κορυφή» ήθελε το «ντιλ» και τέλος. Η υπόθεση ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ναι… Μόλις τώρα, το 2013, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακαλύπτει την υπόθεση αυτή αν και χρόνια διαδραματίζονται όσα εντελώς συνοπτικά και προλογικά αναφέρουμε.
Οι αναγνώστες του «Π», όμως, γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Εχουν δει το σχεδιάγραμμα (το δημοσιεύουμε και πάλι) με τη σύνδεση προσώπων που δημοσιεύουμε εδώ και σχεδόν έναν χρόνο χωρίς να υπάρχουν οι απαντήσεις που οφείλονταν και οφείλονται. Το σχεδιάγραμμα με κέντρο το όνομα Τζουγανάτος. Αυτό είναι ένα όνομα «κλειδί» και θα αντιληφθείτε τη σημασία του, λαμβάνοντας υπόψη γεγονότα.

ΓΕΓΟΝΟΣ 1. Οι καταγγελίες για ΟΤΕ και Γερμανός και στη Δικαιοσύνη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Αντιγράφουμε από προσφυγή στον Εισαγγελέα:
«Αξιότιμε κε Εισαγελλεύ,
Η εταιρεία μας ROAMING AE και οι μέτοχοι – διαχειριστές αυτής Χρηστέα Ειρήνη και Χρηστέας Κυριάκος έχουμε καταγγείλει ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και Αρχών και ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού τις παράνομες εμπορικές πρακτικές της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ, της οποίας ήμασταν διανομείς και συνεργάτες.
Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε καταθέσει μηνύσεις και υπομνήματα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αλλά και προς τη Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την παράνομη εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την CΟSΜΟΤΕ, σκάνδαλο για το οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κατά φυσικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του ΟΤΕ, κου Βουρλούμη.
Κατά την εξέταση των καταγγελιών μας, ενσκήψαμε στο ζήτημα της έγκρισης της ως άνω εξαγοράς από την Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ΕΕΤΤ. Στη σχετική απόφαση της ΕΕΤΤ αποκρύπτεται ότι η εξαγορά γνωστοποιήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά μόνο αφήνεται να εννοηθεί με την μνεία περί παραβόλων υπέρ της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Τα μέρη, όπως αποδεικνύεται, γνωστοποίησαν την συμφωνία εξαγοράς, κατά πρώτον, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ακολούθησε αλληλογραφία με την ΕΕΤΤ, στη συνέχεια της οποίας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποποιήθηκε την εκ του νόμου αρμοδιότητά της. Ενδιαφέρον πρέπει να παρουσιάζουν για το ανακριτικό έργο οι σχετικές επιστολές και τα εσωτερικά έγγραφα των δύο υπηρεσιών, ιδία δε, της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Νομικής της Υπηρεσίας. Η άρνηση, μάλιστα, άσκησης των καθηκόντων της, εκ μέρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, υπήρξε καθόλα επιλεκτική. Οταν η CΟSΜΟΤΕ εξαγόρασε τις συμβάσεις δικαιόχρησης της ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τα καταστήματά της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εκήρυξε εαυτήν αναρμόδια. Οταν ο ΟΤΕ γνωστοποίησε τις συμβάσεις δικαιόχρησης με τα καταστήματά του ΟΤΕΝΕΤ, η Επιτροπή όχι μόνο ανακηρύχθηκε αρμόδια, αλλά απαγόρευσε στην ουσία τις συμβάσεις. Πώς είναι δυνατόν, το άρθρο 12, παρ. στ΄ του ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 13/Α’/3.2.2006) να καθιστά αρμόδια την ΕΕΤΤ για τον έλεγχο της πρώτης υπόθεσης (εξαγορά δικτύου διανομής επιχείρησης εξοπλισμού από τον όμιλο ΟΤΕ), αλλά να την καθιστά αναρμόδια στη δεύτερη υπόθεση (εγκατάσταση ιδίου δικτύου διανομής εκ μέρους του ομίλου ΟΤΕ);
Με την υπ’ αριθ. 4071 από 01/07/2010 αίτησή μας προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού αιτηθήκαμε την Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία παραιτήθηκε της αρμοδιότητάς της στην ως άνω υπόθεση – σκάνδαλο επιτρέποντας την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αρνείται να απαντήσει στο σχετικό αίτημά μας.
-Επειδή η Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι δημόσιο έγγραφο και κακώς έχει παραληφθεί η δημοσίευσή της.
-Επειδή, η Απόφαση αυτή μας είναι απαραίτητη για την υπεράσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας ενώπιον της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης έναντι της αντιδίκου εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
-Επειδή, η Απόφαση αυτή μας είναι απαραίτητη για την έγερση των ενδεχόμενων απαιτήσεών μας κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την παράνομη παραίτηση από την κατά νόμο αρμοδιότητά της.
-Επειδή το αίτημά μας είναι νόμιμο, παραδεκτό, βάσιμο, δίκαιο και εύλογο.
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
Τη χορήγηση εισαγγελικής εντολής κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη χορήγηση της ως άνω Απόφασης της καθής, όποιον τύπο και εάν έχει αυτή περιβληθεί…».

Στον οργανισμό
Η καταγγελία έχει άλλη σημασία, εάν λάβει κανείς υπόψη του τρία γεγονότα:
1. Οτι πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν για σειρά ετών ο καθηγητής της Νομικής Δημήτρης Τζουγανάτος.
2. Οτι ο κ. Τζουγανάτος έχει δικηγορικό γραφείο και μετά την αποχώρησή του από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αναλαμβάνει πολλές σοβαρές υποθέσεις εναντίον της… Επιτροπής Ανταγωνισμού.
3. Οτι ο κ. Τζουγανάτος είναι μεγαλοστέλεχος ΤΩΡΑ στον ΟΤΕ.
Προσέξτε από το επίσημο έγγραφο πότε είχε γίνει καταγγελία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, μια ακόμα καταγγελία για τον ΟΤΕ και τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ:
«[…] Η καταγγέλλουσα παραμένει στην απόλυτη διάθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την παροχή περαιτέρω στοιχείων ή διευκρινίσεων.
Η καταγγέλλουσα δια της πληρεξουσίας δικηγόρου της,
Αθήνα, /12/2009…»
Τώρα, το 2013, μας είπε η Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι «υπάρχει θέμα». Σωπάααατε καλέεεεε… Θα το αντιμετωπίσει επιτυχώς ο κ. Τζουγανάτος.
Αν, σε όποια άλλη δυτική χώρα, είχαν γίνει παρόμοια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα μπούκαραν μέσα οι Αρχές, θα περνούσαν χειροπέδες και σε… περαστικούς από εκεί, θα σήκωναν χαρτιά και κομπιούτερ και μετά θα άφηναν ελεύθερο όποιον ήταν άσχετος και δεν είχε ευθύνη… Στην Ελλάδα, όμως, σκοτώνουν τα θύματα και οι τιμές παραμένουν στα ύψη…

Keywords
Τυχαία Θέματα