«Βόμβα» στη Λάρισα!

Του Γιάννη Ντάσκα

Η διαφθορά στη Δημόσια Διοίκηση και κυρίως σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι τρομερή, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Οι αναγνώστες του «Π» ζουν αυτήν τη διαφθορά έντονα μέσα από τα ρεπορτάζ για τα Γιάννενα και τη Χαλκιδική. Στα Γιάννενα, τρεις θάνατοι, «μαύρη τρύπα» στο ταμείο, παραίτηση του Μητροπολίτη. Στη Χαλκιδική, όργια σε πολλούς τομείς, κυρίως με τα αυθαίρετα και τις πολεοδομικές παραβάσεις…
Την ώρα, λοιπόν, που κάνουμε

αυτά τα ρεπορτάζ, ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην έκθεσή του γράφει ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πρώτοι στη διαφθορά και ότι «η άσκηση της εξουσίας εκ μέρους αρκετών αιρετών αρχόντων στα όρια της νομιμότητας ή και πέραν αυτής, οι ανεπαρκείς μελέτες για την εκτέλεση έργων, που πολλές φορές γίνονται σκοπίμως για να δικαιολογηθούν πρόσθετες εργασίες, η κατάτμηση των έργων ώστε να γίνεται απευθείας ανάθεση για ποσά που άλλως θα απαιτείτο η διενέργεια διαγωνισμών, είναι μερικοί από τους παράγοντες που ευνοούν την κακοδιοίκηση και διαφθορά στον χώρο της Τοπικής Aυτοδιοίκησης, καθημερινώς, δε, διαπιστώνονται υπεξαιρέσεις σε βάρος των ταμείων των δήμων, αποτέλεσμα μη επαρκούς ελέγχου εκ μέρους των δημάρχων». Την ίδια ώρα, μας ήρθε μια «βόμβα» από τη Λάρισα. Ενας επώνυμος της περιοχής, ιδιοκτήτης της τοπικής καθημερινής εφημερίδας «ΚΟΣΜΟΣ», έστειλε μια επιστολή που έχει κυριολεκτικά απίστευτες καταγγελίες-ερωτήματα για τον δήμαρχο Λάρισας, κ. Τζανακούλη. Η επιστολή απευθύνεται σε πολλούς και στο γραφείο του πρωθυπουργού και μόνο η κοινοποίησή της είναι γεγονός.
Αυτό το γεγονός και μόνο καταγράφουμε, χωρίς να υιοθετούμε ως αληθινά όσα αναφέρονται. Είναι δημόσια πρόσωπα, σε δημόσιο διάλογο, δημόσια θέτουμε το γεγονός και δημόσιες θα είναι και οι απαντήσεις για να κρίνετε χωρίς δικό μας «φίλτρο».

Εξόντωση
«[…] Εχει αρκετούς λόγους ο δήμαρχος Λάρισας, κ. Τζανακούλης, για να θέλει, χρόνια τώρα, να εξοντώσει μια ημερήσια εφημερίδα, όπως είναι ο ‘‘ΚΟΣΜΟΣ’’. Σας αναφέρω μερικούς από αυτούς και σας επισυνάπτω τα σχετικά δημοσιεύματα:
- Εμείς φέραμε στη δημοσιότητα την περίεργη απόπειρα πώλησης δημοτικών οικοπέδων από τον Δήμο Λαρισαίων στη ΔΕΥΑ Λάρισας αντί του ποσού των 10 εκατ. ευρώ. Το θέμα πέρασε, παραδόξως, από το Δημοτικό συμβούλιο παρότι, όπως αποκαλύψαμε, ο νόμος απαιτούσε αυξημένη πλειοψηφία. Τελικά, με βάση το δημοσίευμά μας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς απέρριψε τη σχετική απόφαση. Ο κ. δήμαρχος δεν το αποτόλμησε ξανά…
- Εμείς αποκαλύψαμε ότι ο κ. Τζανακούλης έκανε ανταλλαγή… ρουσφετιού, προκαλώντας τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν άνεργα παιδιά, διορίζοντας την κόρη του ‘‘από το παράθυρο’’ στον, γειτονικό της Λάρισας, πρώην Δήμο Κραννώνος, ενώ ως αντιστάθμισμα προσέλαβε, με τον ίδιο τρόπο, τον γιο του δημάρχου Κραννώνος στον Φορέα Διαχείρισης απορριμμάτων του νομού Λάρισας στον οποίο ο ίδιος ήταν πρόεδρος…
- Συμβάλαμε σημαντικά, από την πλευρά μας, στην ανάδειξη της υπόθεσης των τεσσάρων πορνείων με τα κόκκινα φανάρια, τα οποία, περιέργως, λειτουργούν ακόμα και σήμερα στο κέντρο της Λάρισας, καθώς και στο γεγονός ότι δύο από τα οικήματα αυτά ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα στενής συνεργάτιδας του δημάρχου κ. Τζανακούλη. Μάλιστα, κάθε χρόνο, μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου, τους παρέχει άδεια χρήσης γης για να μπορούν να παραμένουν και να λειτουργούν στο κέντρο της πόλης, παρά τις αντιδράσεις του κατοίκων…
- Από δικό μας δημοσίευμα ενημερώθηκε ο τεχνικός κόσμος ότι σε ημέρα καθολικής απεργίας των εργοληπτών συνέβη το πρωτόγνωρο να διεξαχθεί ‘‘διαγωνισμός’’ από τον Δήμο Λαρισαίων για έργο της ΔΕΥΑ Λάρισας ύψους 1.800.000 ευρώ. Την ημέρα εκείνη που όλοι οι κατασκευαστές απεργούσαν, ο κ. Τζανακούλης πραγματοποίησε σχετική δημοπρασία και το εν λόγω έργο, ελλείψει φυσικά άλλων διαγωνιζομένων, δόθηκε στη μοναδική τοπική τεχνική εταιρεία που εμφανίστηκε στον διαγωνισμό. Πρόκειται για εταιρεία που έχει πάρει πολλά από τα έργα του δήμου τα τελευταία χρόνια, αρκετά εκ των οποίων με απευθείας αναθέσεις. Το πρωτοφανές γεγονός διεξαγωγής δημοπρασίας σε ημέρα απεργίας του κλάδου στηλίτευσαν με τον πλέον σκληρό τρόπο ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Εργων νομού Λάρισας, αλλά και η Πανελλήνια Ενωση Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (Π.Ε.Σ.Ε.Δ.Ε) με ανακοίνωσή της από την Αθήνα. (Σας τις επισυνάπτω).
- Εμείς αποκαλύψαμε τους σκανδαλώδεις διορισμούς στη ΔΕΥΑΛ (πάλι από το παράθυρο) του γιου του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της κόρης της αντιδημάρχου Οικονομικών, καθώς και την πρόσληψη, για δύο χρόνια, της κόρης του κεντρικού ταμία του Δήμου Λαρισαίων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, μέσω μιας τοπικής ΜΚΟ. Ολα με υπογραφή Τζανακούλη. Προσκομίσαμε τα σχετικά δημοσιεύματα στην εισαγγελία και, μάλιστα, όπως πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, υπάρχει εισαγγελικό αίτημα προς τις υπηρεσίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρου Ρακιντζή, για έλεγχο όλων των προσλήψεων που έγιναν χωρίς διαγωνισμό στον Δήμο Λαρισαίων.
- Τα περασμένα Χριστούγεννα η εφημερίδα ‘’ΚΟΣΜΟΣ’’ ήταν αυτή που σήκωσε στις πλάτες της τον αγώνα του τοπικού εμπορικού συλλόγου, κατά της λειτουργίας ενός ιδιωτικού παζαριού (Χωριό του Αη Βασίλη) στη σκεπαστή αγορά της Λάρισας, το οποίο δόθηκε σε ιδιώτη, με ανάθεση, κατόπιν πλαστής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, ακόμα και ο νυν βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος φερόταν να συμμετέχει στην επίμαχη συνεδρίαση και να ψήφισε υπέρ της ανάθεσης, παραδέχτηκε ότι την ημέρα του υποτιθέμενου δημοτικού συμβουλίου, το οποίο στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ, βρισκόταν στις Βρυξέλλες…
- Και ας έλθουμε στο πλέον σημαντικό: Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, παραιτήθηκε αιφνιδίως ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, κ. Γιώργος Φακής, διαρρέοντας μάλιστα ότι δεν έχει κανένα λόγο «να πάει όπως ο Παπαγεωργόπουλος…». Ερευνήσαμε εξονυχιστικά τι κρύβεται πίσω από την παραίτηση και κατορθώσαμε να αναδείξουμε κάποια πολύ περίεργα κενά εκατομμυρίων ευρώ στα αποθεματικά του Δήμου Λαρισαίων και πιο συγκεκριμένα στις καταθέσεις του ταμείου του δήμου στην τράπεζα. Ολα αυτά σε σύγκριση με τις επίσημες τριμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις του 2012, τις οποίες έχουν εγκρίνει ήδη οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.
Δημοσιεύσαμε το θέμα και την επομένη απευθυνθήκαμε στην Εισαγγελία Λάρισας, η οποία διέταξε Κατεπείγουσα Προκαταρκτική Εξέταση. Ο κ. Τζανακούλης αντέδρασε με μήνυση και αγωγή εναντίον μας, ενώ στην προσπάθειά του να θολώσει τα νερά και να δώσει τίτλους στον φιλικό του Τύπο, απέδωσε τις ‘‘τρύπες’’ του ταμείου σε πρόβλημα του λογισμικού συστήματος του δήμου. Θέσαμε τις δηλώσεις του δημάρχου, περί προβληματικού λογισμικού, υπόψη της εταιρείας Singular Logic, η οποία εγκατέστησε και συντηρεί το λογισμικό του Δήμου Λαρισαίων. Η συγκεκριμένη εταιρεία μάς απάντησε, εγγράφως, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τον δήμαρχο και τους ισχυρισμούς του περί ύπαρξης οποιουδήποτε προβλήματος στο λογισμικό του Δήμου».

Τα εξτρέ
«[…] Ομως, ο κ. δήμαρχος, παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που εξαπέλυσε και τη λυσσαλέα αντίδραση εναντίον μας, δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα τα αντίγραφα (εξτρέ) των τραπεζικών λογαριασμών του δήμου με τις καταθέσεις του δημοτικού ταμείου, ώστε να διαψεύσει τις αποκαλύψεις μας και να αποδείξει ότι είναι άμεμπτος. Του το ζητήσαμε αλλά… μάταια. Και είναι τόσο απλό…
Οι δικαστικές αρχές της Λάρισας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν, ζήτησαν ήδη με εισαγγελική παραγγελία προς την αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών τη διενέργεια ελέγχου στα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων. Ακριβώς στο σημείο αυτό βρισκόμαστε σήμερα, αναμένοντας την έλευση των οικονομικών ελεγκτών στη Λάρισα και ακολούθως το πόρισμα του ελέγχου τους.
Τα παραπάνω είναι ίσως τα σημαντικότερα από μια πληθώρα θεμάτων που ως εφημερίδα αναδείξαμε και συνεχίζουμε να κάνουμε, κάτω από αντίξοες συνθήκες είναι αλήθεια, ενάντια σε ένα ιδιότυπο καθεστώς επικυριαρχίας και ελέγχου που ο κ. Τζανακούλης, συστηματικά, έχει υφάνει από το 1999 μέχρι σήμερα στη Λάρισα. Τον συνδράμουν ως προς αυτό τόσο ο φιλικός του Τύπος όσο και πολιτικοί και συνδικαλιστές ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων.
Η ημερήσια εφημερίδα ‘‘ΚΟΣΜΟΣ’’ κυκλοφορεί στη Λάρισα από το 2006 και απασχολεί 10 εργαζόμενους. Ποτέ δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα συνεργασίας με άλλους δήμους, κόμματα ή φορείς της περιοχής, τόσο σε δημοσιογραφικό επίπεδο όσο και ως προς τη συνέπεια των δημοσιεύσεων που αναλογούν στην εφημερίδα μας. Τηρούν όλοι τους την αρχή της ίσης κατανομής και της ίσης αμοιβής που απαιτεί ο νόμος περί επαρχιακού Τύπου. Με την πάροδο της διετίας και την απόκτηση του δικαιώματος κρατικών δημοσιεύσεων, ο Δήμος Λάρισας μας έστελνε κάποιες καταχωρίσεις από αυτές που ήδη δικαιούμασταν. Ταυτόχρονα, όμως, αρχίσαμε να δεχόμαστε από τον κ. Τζανακούλη μια πρωτόγνωρη πίεση, ώστε να ακολουθήσουμε τα ‘’δημοσιογραφικά ειωθότα’’ της πόλης και να μην ασκούμε την παραμικρή κριτική στο έργο του, παρά μόνο να τον επαινούμε. Οι υπομνήσεις του ήταν συχνές, με προσωπικές τηλεφωνικές παρεμβάσεις του ιδίου προς εμένα, αλλά και προς τους συντάκτες της εφημερίδας.
Είμαι πολύ ήπιος στους χαρακτηρισμούς μου. Με πολύ μελανότερα χρώματα περιγράφει τη συμπεριφορά του δημάρχου κ. Τζανακούλη ο δημοσιογραφικός κόσμος της περιοχής μας, μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς, η οποία δημοσιεύτηκε, στις 29 Ιουνίου 2008, σε όλες τις ημερήσιες εφημερίδες των περιφερειών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Σε αυτή γίνεται ανοιχτά λόγος για «απειλές και εκφοβισμό από τον κ. Τζανακούλη όσων δημοσιογράφων ασχολούνται με τα θέματα του Δήμου Λάρισας (Σας την επισυνάπτω από την εφημερίδα ‘‘Ελευθερία Λάρισας’’)».

Αποκλεισμός
«Από το 2010 ο δήμαρχος μηδένισε κυριολεκτικά τις δημοσιεύσεις του Δήμου Λαρισαίων προς τον ‘‘ΚΟΣΜΟ’’, διότι δεν ‘‘συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις’’. Προσφύγαμε στο Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (Σημείωση: Εμείς προσφύγαμε, όχι αυτός, όπως ψευδώς αναφέρει στην ένστασή του, κάτι που άλλωστε μπορείτε να το ελέγξετε εύκολα), όπου καταγγείλαμε τις μεθοδεύσεις του και δικαιωθήκαμε. (Σας επισυνάπτω τη σχετική έκθεση). Ακολούθως προσφύγαμε στα διοικητικά δικαστήρια εναντίον του Δήμου Λαρισαίων ευελπιστώντας στα προσεχή χρόνια να πάρουμε αναδρομικά τα χρήματα των καταχωρίσεων που μας στέρησε.
Πρόσφατα επανήλθαμε ξανά με εξώδικη διαμαρτυρία κατά της δημοτικής αρχής, καθώς μετά το κλείσιμο της ημερήσιας εφημερίδας ‘‘Ημερήσιος Κήρυκας’’, στις αρχές Φεβρουαρίου 2013, στη Λάρισα κυκλοφορούν πλέον μόνο δύο ημερήσιες εφημερίδες. Οπως γνωρίζετε ο νόμος επιβάλλει την ταυτόχρονη δημοσίευση της πλειοψηφίας των αποφάσεων των ΟΤΑ, για διαγωνισμούς, ανακοινώσεις, προσλήψεις κ.λπ. σε δύο ημερήσιες εφημερίδες. Ο κ. Τζανακούλης γράφει τη νομοθεσία στα παλιότερα των υποδημάτων του και δημοσιεύει τα πάντα μόνο στην εφημερίδα ‘‘Ελευθερία’’, δημιουργώντας προβλήματα σε προμηθευτές και λοιπούς ενδιαφερόμενους, καθώς οι διαγωνισμοί είναι άκυροι. Αντιδήμαρχοι και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες, μας ενημέρωσαν ότι τους απαγορεύει ρητώς να κάνουν οποιαδήποτε δημοσίευση στον ‘‘ΚΟΣΜΟ’’. Μάλιστα, για να μην υπάρχουν… διαρροές υποχρεώνει όλους τους εμπλεκόμενους να στέλνουν τις δημοσιεύσεις τους στο απολύτως ελεγχόμενο από τον ίδιο γραφείο Τύπου. Αυτό με τη σειρά του τις αποστέλλει στην εφημερίδα ‘‘Ελευθερία’’…
Η εφημερίδα ‘‘ΚΟΣΜΟΣ’’ δεν ήταν ποτέ free press. Είχε πάντα τιμή πώλησης, ενώ όσα φύλλα περισσεύουν τα διαθέτουμε καθημερινά σε ανέργους και αναξιοπαθούντες για να ενισχύουμε την κυκλοφορία μας, καταβάλλοντας βεβαίως προς το κράτος τους αναλογούντες φόρους, καθώς το ποσό δεν είναι μεγάλο, αφού η τιμή πώλησης ήταν πάντα 5 ή 10 λεπτά για 16 σελίδες ταμπλόιντ. Η τιμή του φύλλου δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, καθώς η εφημερίδα ‘‘Ελευθερία’’, η οποία ηγείται του χώρου στη Λάρισα, πωλείται σε 28 μεγάλες σελίδες (περίπου 56 σε σχήμα ταμπλόιντ) στην τιμή των 50 λεπτών και, μάλιστα, αδιαλείπτως από την πρώτη ημέρα έλευσης του ευρώ στη χώρα μας.
Επιπλέον, η καταγγελία του δημάρχου Λαρισαίων εναντίον μας στερείται σοβαρότητας όταν λέει ότι ο ‘‘ΚΟΣΜΟΣ’’ δεν έχει… επαγγελματίες δημοσιογράφους (!) Ολοι γνωρίζουν, πόσω μάλλον εσείς, πως οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ως εποπτική αρχή, ελέγχουν κάθε χρόνο μία προς μία τις εφημερίδες της περιφέρειας για να διαπιστωθεί αν πληρούν τα κριτήρια του νόμου ώστε να συμπεριληφθούν στην υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύεται στο σχετικό ΦΕΚ. Ως γνωστόν, η τελευταία απόφαση εκδόθηκε πολύ πρόσφατα ΦΕΚ… και φυσικά περιλαμβάνει και την εφημερίδα μας.
Οσο για τον ισχυρισμό του περί παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προσωπικά, στα 23 χρόνια του ενεργού επαγγελματικού μου βίου ως δημοσιογράφος και εκδότης, ουδέποτε καταδικάστηκα για όσα έγραψα. Και πιστέψτε με, αποκάλυψα αρκετά…
Η εφημερίδα ‘‘ΚΟΣΜΟΣ’’, αντιθέτως με όσα ισχυρίζεται ο κ. Τζανακούλης, έχει σημαντική απήχηση ειδικά μέσα στο δημαρχείο της Λάρισας. Οι περισσότεροι υπάλληλοι μας λατρεύουν και μας το δείχνουν ταχτικά με τα θέματα με τα οποία μας τροφοδοτούν. Μόνο που οι περισσότεροι αναγκάζονται να την κρύβουν στο συρτάρι του γραφείου τους για να μην πέσουν σε δυσμένεια από τον δήμαρχο. Ελληνικό Δημόσιο εποχής 1960…
Παλεύουμε καθημερινά για το μεροκάματο, αλλά η μεγαλύτερη δικαίωση για μας είναι η αναγνώριση και η στήριξη των απλών ανθρώπων που μας διαβάζουν και μας συμπαρίστανται.
Δεν είμαστε παρείσακτοι στο επάγγελμα. Προσωπικά σπούδασα δημοσιογραφία στη Ρώμη, δούλεψα στον FLASH 961 και σε έντυπα της Αθήνας και επέστρεψα στη Θεσσαλία όπου το 1992 ίδρυσα στα Τρίκαλα την ημερήσια εφημερίδα ‘‘Η Ενημέρωση’’, στη Λάρισα το 2006 τον ‘‘ΚΟΣΜΟ’’, και το 2011 το ενημερωτικό πόρταλ thessalianews.gr επίσης στη Λάρισα. Εχω χρηματίσει αντιπρόεδρος στην -ενιαία- Ενωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων (ΕΙΗΕΕ), καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων εκπροσωπώντας τον ημερήσιο επαρχιακό Τύπο.
Κλείνοντας, αφού ζητήσω συγγνώμη για τη μακροσκελέστατη απάντησή μου, ζητώ τη συνδρομή της υπηρεσίας σας στην εφαρμογή του Ν. 3548/07 από τον Δήμο Λαρισαίων για τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις προς τον ‘‘ΚΟΣΜΟ’’, διότι τα έσοδα αυτά που είναι δικά μας και απαραίτητα για την πορεία της εφημερίδας μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας τα στερεί, με μια πρωτόγνωρη βαρβαρότητα, ο δήμαρχος Λάρισας, κ. Τζανακούλης.
Σας ευχαριστώ και είμαι στη διάθεσή σας.
Κώστας Τόλης
Εκδότης – διευθυντής»

Οι καταγγελίες για τη βίλα και τις επιχειρηματικές επιτυχίες
Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρεται: «[…] Ουδείς όλα αυτά τα χρόνια τόλμησε στη Λάρισα να αναρωτηθεί, δημοσίως, πώς ένας μισθοσυντήρητος, όπως ο κ. Τζανακούλης (καθηγητής Γεωπονίας στο τοπικό ΤΕΙ) κατόρθωσε, όντας δήμαρχος της πόλης, αδιαλείπτως από το 1999, να αποκτήσει και να ζει σε βίλα χολυγουντιανών διαστάσεων στην ακριβότερη περιοχή της Λάρισας, τη Νέα Πολιτεία. Ούτε, βέβαια, πώς κατάφερε να φτιάξει έναν πρότυπο ιδιόκτητο αμπελώνα, πενήντα στρεμμάτων, στη Μεσοράχη Λάρισας.
- Είναι επίσης άξιος θαυμασμού για τη δημιουργία οικογενειακής επιχείρησης μαρμελάδων και άλλων τυποποιημένων αγροτικών προϊόντων, ‘‘Κτήμα Τζανακούλη’’, τα οποία βρίσκει κανείς στα ράφια ακόμα και μεγάλων σούπερ μάρκετ. Οι επιτυχίες του δημάρχου Λάρισας συνεχίζονται, καθώς αυτές τις ημέρες ολοκληρώνει και το ιδιόκτητο οινοποιείο του έξω από τη Λάρισα…».

Keywords
λαρισα, εν λόγω, singular logic, για μας, σας ευχαριστώ, αυθαιρετα, κοσμοσ, δευα, απεργια, εταιρεία, ενωση, αθηνα, γιου, μκο, Χριστούγεννα, τραπεζες, singular, ιουνίου, ελλαδα, ΟΤΑ, free, press, φεκ, flash, τρικαλα, τει, νέα, τελη κυκλοφοριας, εφημεριδες, απεργια οσε, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, πανελληνιες 2011, απαντησεις πανελληνιων, θεματα πανελληνιων, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, βασεις 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, παπαγεωργοπουλος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ξανα, κομματα, ημερησια εφημεριδα, το θεμα, αδεια, ημερησια, θεμα, μκο, περιεργα, πιεση, πλαισιο, πωλειται, ρωμη, φεκ, χαλκιδικη, χρωματα, ωρα, flash, αγορα, αγωγη, απηχηση, βιλα, γεγονος, γινεται, γινονται, γιαννενα, γιου, δευα, δημος, δημοσιο, δηλωσεις, διοικηση, δωσει, δοθηκε, εγινε, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εν λόγω, εργα, ενσταση, εντυπα, εταιρεία, εφημεριδα, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υπηρεσιες, θεσσαλια, διαγωνισμοι, ηπιος, λογο, μπορειτε, μηνυση, παντα, οντας, ορια, παιδια, υπογραφη, πολιτεια, προβληματα, προσληψεις, ραφια, σελιδες, συγκεκριμενα, σειρα, σουπερ μαρκετ, σωμα, σουπερ, τιμη, τυπος, φυσικα, φυλλα, χρηστος, free, εφαρμογη, ενωση, για μας, χωρα, η εφημεριδα, ιουνίου, press, singular, singular logic, τραπεζα, θεματα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα