Ένοχη σιωπή από ΣΤΑΣΥ για το Μοναστηράκι

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τη διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) μετά τα δύο συνεχόμενα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ του «Π» για τον αποκλεισμό της κεντρικής εξόδου κινδύνου του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι και για το ρεύμα που… δανείζεται από το Μετρό ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, ο οποίος έχει γεμίσει με τραπέζια τον χώρο μπροστά από την έξοδο κινδύνου!
Σε αντίθεση με την προηγούμενη

εβδομάδα, που η εταιρεία είχε στείλει απάντηση μεστή αισχρών ψεμάτων και δικαιολογιών, αυτήν τη φορά δεν προέβη στην παραμικρή ενέργεια, περιμένοντας πότε θα προσφύγουμε στην εισαγγελική αρχή και θα προκαλέσουμε την παρέμβασή της.
Παρά την απαίτηση Χατζηδάκη για έγγραφες εξηγήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ, Κ. Βασιλειάδη, και τον γενικό διευθυντή του ΗΣΑΠ, κ. Αλεξαντωνάκη, (σ.σ. γνωστό και ως… πριτσινωτό), η εταιρεία δεν προέβη σε καμία δήλωση, θεωρώντας ότι το θέμα θα εκτονωθεί και τα… φώτα της δημοσιότητας θα σβήσουν πολύ γρήγορα. Όμως, όχι μόνο δεν έδωσαν εξηγήσεις, αλλά επιτρέπουν ακόμη στον… γείτονα να «δανείζεται» το ρεύμα με εξωτερικό πίνακα και ειδικό χοντρό καλώδιο που «φεύγει» από το μαγαζί του και καταλήγει στα καλώδια του Ηλεκτρικού, και δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια απομάκρυνσης των τραπεζοκαθισμάτων από τον κοίλο χώρο της κεντρικής εξόδου κινδύνου. Η στάση τους βέβαια δεν δείχνει αδιαφορία, αλλά ένοχη σιωπή για την οποία πολύ σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Άφαντος ο αντιδήμαρχος
Όσον αφορά στον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, αυτός αναζητείται σε κάποιο υπόγειο πέριξ της Ομόνοιας, αφού –όπως αναφέρουν εργαζόμενοι των υπηρεσιών της εποπτείας του– έχει εξαφανιστεί για να μην τον εντοπίσουμε και του ζητήσουμε συνέντευξη.
Είναι γνωστό άλλωστε στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, δηλαδή στους καταστηματάρχες της οδού Ανδριανού, ότι κάθε φορά που πρόκειται να περάσει το… περίπολο της Δημοτικής Αστυνομίας «ειδοποιούνται κεντρικά» και μαζεύουν όσα τραπεζοκαθίσματα έχουν τοποθετήσει παράνομα για να αποφύγουν τα πρόστιμα.
Εμείς δώσαμε την ευκαιρία σε όλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος. Εκείνοι την… έχασαν.

Ανθελληνικό παραλήρημα από Αλβανούς
Σε φοβερή ανθελληνική προπαγάνδα επιδίδονται οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων που μεταφέρουν παράνομα επιβάτες στην Αλβανία μετά την ανάκληση περίπου είκοσι αδειών στην οποία προέβη το υπουργείο Μεταφορών με εντολή του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Μπορεί τα συνεχή δημοσιεύματα του «Π» για το χάος που επικρατεί στην οδό Δηληγιάννη στο Μεταξουργείο να είχαν απήχηση, ωστόσο, οι Αλβανοί παρανομούντες κάλεσαν τηλεοπτικά συνεργεία από τη χώρα τους, την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, στα οποία δήλωσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να τους διώξει, γιατί η χώρα μας «θα επιστρέψει στη δραχμή και θέλει να δώσει το κομμάτι της μεταφοράς των Αλβανών στο ΚΤΕΛ»!
Την ίδια ημέρα το πρωί, εκτυλίχθηκαν τραγελαφικές καταστάσεις στο κτήριο του πρώην υπουργείου Μεταφορών στον Χολαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα