ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΩΤΗΣ: Ο σοσιαλιστής «μορφονιός» της Βουλιαγμένης με την Porsche…

Γράφει ο ΑΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ

Οι πιο σοφοί λένε ότι για να γίνεις γνωστός στη γειτονιά σου θα πρέπει να βάλεις υποψηφιότητα για δήμαρχος. Φαίνεται ότι ένας από τους σοφούς το ψιθύρισε και στο αφτί του σαραντάχρονου νεόπλουτου Δημήτρη Τζιώτη.
Αφού ο ίδιος είχε εξασφαλίσει τη βιοποριστική του επιβίωση χάρη στον πατέρα του, Λ. Τζιώτη, γνωστού επιχειρηματία και μέλους του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί 20 χρόνια, αποφάσισε να αφήσει πίσω στη

δόξα τα άλλα τρία αδέλφια του και να γεμίσει τον Δήμο Βουλιαγμένης με τις αφίσες που έγραφαν κάτω από το πρόσωπό του «υποψήφιος δήμαρχος». Το 2007 διανέμοντας ένα προεκλογικό πρόγραμμα, που περιέγραφε πώς η Βουλιαγμένη θα γίνει… Ντουμπάι, ζητούσε τη ψήφο των συμπολιτών του. Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος έχει κάνει καλές σπουδές, αφού φυσικά ο μπαμπάς είχε και πλήρωνε. Η ακίνητη περιουσία της οικογένειας Τζιώτη είναι τεράστια και τα εισοδήματα που προκύπτουν από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του πατέρα είναι επίσης πάρα πολλά. Αν αναρωτιέστε για το εκλογικό αποτέλεσμα σε εκείνη την αναμέτρηση, δεν θα έπρεπε, αφού σε καμία περίπτωση ο νεαρός Δημήτρης δεν πίστευε ότι θα εκλεγεί. Είπαμε… Ο ψίθυρος στο αφτί από έναν σοφό «για να γίνεις γνωστός στη γειτονιά σου».
Οι παλαιότεροι θυμούνται και τη γοητευτικότατη σύζυγο πασίγνωστου επιχειρηματία, που περιφερόταν δίπλα του από πλατεία σε πλατεία και από μπαλκόνι σε μπαλκόνι προκειμένου να του ενισχύσει το προφίλ. Η ίδια είχε μεγάλες γνωριμίες σε ΜΜΕ και φρόντισε για το καλό του Δημητράκη. Τον ίδιο ρόλο είχε αναλάβει και ο δημοσιογράφος(;) Γιώργος Λιάγκας που είχε κατέβει ως δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιό του. Για το τι έγινε εκείνες τις μέρες, όσοι τα διηγούνται γελάνε μέχρι το επόμενο πρωί.
Ο Τζιώτης είχε ανοίξει την οικογενειακή «σακούλα» και μοίραζε δεξιά και αριστερά. Ένιωθε σαν το βασιλιά που περνάει μπροστά από τους υπηκόους του και αυτοί υποκλίνονται. Κάτι ήξερε αυτός, όμως. Έβλεπε πιο μπροστά. Πριν από τρία χρόνια, στο εστιατόριο «Αλάτσι» του γνωστού δημοσιογράφου Σταύρου Θοδωράκη ένα μεσημέρι μαζί με «εκλεκτή» παρέα παρουσιάστηκε το περιβόητο green tank. Αντικείμενό του ήταν η ανάπτυξη και το πράσινο περιβάλλον. Γύρω από το τραπέζι με τους υψηλούς προσκεκλημένους κάθονταν ο Νίκος Παπανδρέου, ο Γιάννης Ρουμπάτης, ο Πανταγιάς, ο Βούγιας και, φυσικά, ο Τζιώτης. Η παρέα ήταν «δυνατή» και έδειχνε ότι έχει σκεφτεί καλά αυτό που ετοίμαζε.

Στέλεχος στο «2004»
Μόλις τελείωσε τις σπουδές του ο… μορφονιός των νοτίων προαστίων, ελέω γνωριμιών, που είχε κάνει σπουδάζοντας στο (πού αλλού) Κολέγιο Αθηνών, και, φυσικά, του πατέρα του, βρήκε δουλειά ως διευθυντικό στέλεχος στον οργανισμό του 2004 που ετοίμαζε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διευθύνων σύμβουλος, ως γνωστόν, στο «2004» ήταν ο περιβόητος Σπανουδάκης, αργότερα διευθύνων σύμβουλος στον ΟΠΑΠ. Κρατήστε αυτό για να δείτε πόσο ωραία «δένει το γλυκό» των διαφημιστικών κονδυλίων λίγα χρόνια αργότερα. Μόλις τελείωσε «το φαγοπότι 2004» ή αλλιώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες, μαζί με τον φίλο του Μιχάλη Ζαχαράτο, εκλ

Keywords
Αναζητήσεις
τζιωτης δημοσιογραφος, dimitris tziotis vouliagmeni
Τυχαία Θέματα