Ένας Έλληνας νεκρός από τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάμεσα στους 21 νεκρούς από τη βομβιστική επίθεση των Ταλιμπάν σε λιβανέζικο εστιατόριο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, που σημειώθηκε χθες το πρωί, είναι και ο 29χρονος Αλεξάντερ Πίτερσεν, που έχει καταγωγή από την Ελλάδα.

Νεκρός και ο απεσταλμένος του ΔΝΤ στο Αφγανιστάν, Ουαμπέλ Αμπντάλα

Ο Πίτερσεν που έχει ελληνικές, αμερικάνικες και δανέζικες ρίζες εργαζόταν ως λέκτορας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν. Είχε διδακτορικό από το LSE

στις διεθνείς σχέσεις και συνεργαζόταν με διεθνή και ελληνικά έντυπα όπως ο Economist, η Wall Street Journal, η New York αλλά και η Καθημερινή.

Εκτός από τον Πίτερσεν ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και 4 εργαζόμενοι στο κτήριο του ΟΗΕ και ο απεσταλμένος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα, Ουαμπέλ Αμπντάλα. Ο 60χρονος λιβανέζικης καταγωγής, Ουαμπέλ Αμπντάλα, είχε ηγετική θέση, καθώς ήταν εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν από τον Ιούνιο του 2008. Ήταν στέλεχος του ΔΝΤ από το 1993 και έχει εργαστεί σε αρκετές θέσεις, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν έκανε λόγο για «ημέρα θλίψης» και υποσχέθηκε τα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν χωρίς φόβο τον αγώνα τους για ηρεμία και σταθερότητα στο Αφγανιστάν.

The post Ένας Έλληνας νεκρός από τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα