Βίντεο: Ο άνθρωπος που μεταμορφώνει τα λιοντάρια σε γάτες

18:08 19/1/2014 - Πηγή: TNSite

Η επαφή του με τα ζώα ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, με μικρότερα είδη, βατράχους, φίδια, πιθήκους κ.ά., που συνήθιζε να έχει ως κατοικίδια.

Όπως δηλώνει, γοητεύτηκε από την άγρια ​​ζωή σε τέτοιο βαθμό που βρέθηκε να ζει ανάμεσα σε λιοντάρια.

Ποια είναι τα μυστικά του; Ο Richardson ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί μόνο αγάπη, κατανόηση, τρυφερότητα και φροντίδα αντί για ξύλα και αλυσίδες, για να προσεγγίσει τα λιοντάρια.

Και πέτυχε το ακατόρθωτο. Παίζει με τον "Βασιλιά της ζούγκλας", αγκαλιάζει νεογέννητες ύαινες, κολυμπάει με τις λέαινες και μπορεί με απόλυτη εμπιστοσύνη και βεβαιότητα

να ξαπλώσει στην αγκαλιά τους.

Ο "λεοντόκαρδος" Kevin χρησιμοποίησε μικρές κάμερες που ενσωμάτωσε πάνω του, καθώς και σε ανθρώπους - μέλη της αποστολής του και έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό και σπάνιο βίντεο που καταγράφει τη σχέση και την επαφή του με τα άγρια ζώα.

Ο 39χρονος ξεκίνησε να δουλεύει στη ζούγκλα πριν από 16 χρόνια. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, μεγαλώνει μαζί με συγκεκριμένα λιοντάρια που τον έχουν μάθει και έχουν εξοικειωθεί με την παρουσία του. Τα ταίζει και τα φροντίζει, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Τα πλάνα έχουν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή της Pretoria στη Νότιο Αφρική σε πάρκο προστασίας της άγριας φύσης - εθνικό δρυμό.

"Στόχος μου είναι να δείξω το πόσο εκπληκτικά ζώα είναι τα λιοντάρια και να σπάσω τα ταμπού που υπάρχουν γύρω από αυτά. Αυτό που κάνω είναι σίγουρα επικίνδυνο και δεν το συνιστώ σε κανέναν, όμως θέλω να ξέρει ο κόσμος, ότι τα λιοντάρια είναι εκείνα που κινδυνεύουν από τον άνθρωπο και όχι εμείς από αυτά", λέει ο ζωολόγος.

Κινδυνεύουν με αφανισμό τα λιοντάρια της δυτικής Αφρικής

Και όντως, τα λιοντάρια σε ολόκληρη τη δυτική Αφρική, βρίσκονται πολύ κοντά σε αφανισμό, όπως αποκαλύπτει σε έκθεσή της οργάνωση για την προστασία των αιλουροειδών, κάνοντας λόγο για καταστροφική κατάρρευση των πληθυσμών.

Επί έξι χρόνια, η οργάνωση Panthera παρακολουθούσε αφρικανικά λιοντάρια σε 11 χώρες. Διαπίστωσε ότι έχουν πλέον περιοριστεί σε πέντε χώρες και στο 1,1% της έκτασης, όπου ζούσαν κάποτε, μεταξύ Σενεγάλης και Νιγηρίας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της, οι μόλις τέσσερις - απομονωμένοι μεταξύ τους - πληθυσμοί αριθμούν πλέον μόλις 400 ζώα, εκ των οποίων τα 250 είναι αρσενικά σε ηλικία αναπαραγωγής.

"Πραγματικά κανείς δεν γνώριζε ότι η κατάσταση των λιονταριών στη δυτική Αφρική είναι τόσο ζοφερή», δήλωσε στο National Geographic ο συντονιστής των ερευνών Φίλιπ Χένσελ.

"Σε πολλές χώρες αγνοούσαμε ότι δεν υπάρχουν καν λιοντάρια πια, καθώς δεν υπήρχαν οι πόροι για να γίνουν μελέτες".

Όπως εξήγησε ο Χένσελ, το 2006, όταν άρχισαν έρευνες, υπήρχαν αναφορές για λιοντάρια σε 21 προστατευόμενες περιοχές της δυτικής Αφρικής. Οι ερευνητές της Panthera "σοκαρίστηκαν εντελώς", κατά τον ίδιο, όταν διαπίστωσαν ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα οι περιοχές αυτές ήταν προστατευόμενες "μόνο στα χαρτιά: δεν είχαν προϋπολογισμό διαχείρισης, δεν είχαν προσωπικό για περιπολίες και είχαν χάσει όλα τους τα λιοντάρια και άλλα μεγάλα και εμβληματικά θηλαστικά".

Στην έκθεσή της, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS One, η οργάνωση αναφέρει ότι εντόπισε λιοντάρια σε μόλις τέσσερις περιοχές. Οι υπόλοιπες εκτάσεις, όπου ιστορικά ζούσε το αφρικανικό λιοντάρι, έχουν στην πλειονότητά τους μετατραπεί σε καλλιέργειες. Όπως προειδοποιούν οι ερευνητές, εάν το ζώο αυτό αφανιστεί, θα χαθεί και η μοναδική στον κόσμο γενετική ακολουθία του που δεν απαντάται ούτε σε αιχμάλωτα αφρικανικά λιοντάρια.

Η Panthera ζητάει το αφρικανικό λιοντάρι να κηρυχθεί "κρισίμως απειλούμενο" στη δυτική Αφρική τονίζοντας ότι δεν έχουν γίνει ουσιαστικές προσπάθειες για την προστασία του, παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο στην ανατολική και νότιο Αφρική δαπανώνται εκατομμύρια δολάρια για αυτό το σκοπό.

(Με πληροφορίες από: Mirror, earthporm)

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα