Ουκρανία: Σύγκρουση αστυνομικών με 200.000 διαδηλωτές (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Δακρυγόνα και γκλομπ χρησιμοποίησαν σήμερα το απόγευμα οι αστυνομικοί εναντίον διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Κιέβου για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των νέων νόμων οι οποίοι ενισχύουν τις κυρώσεις σε βάρος των διαδηλωτών.

Έριχναν πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών οι διαδηλωτές

Οι διαδηλωτές,

που αριθμούνται στους 200.000, απάντησαν στην έκκληση των αρχηγών της αντιπολίτευσης, αψηφώντας την απαγόρευση κάθε διαδήλωσης στο κέντρο του Κιέβου ως τις 8 Μαρτίου και τους νέους νόμους που υπογράφηκαν την Παρασκευή από τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς και θεσπίζουν ή ενισχύουν κυρώσεις εναντίον των διαδηλωτών.

Δεκάδες άνθρωποι είχαν στο κεφάλι τους κατσαρόλες, σουρωτήρια ή χάρτινα κουτιά ή είχαν φορέσει μάσκες του καρναβαλιού, περιγελώντας με τον τρόπο αυτό έναν από τους νέους νόμους, με τον οποίο επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους διαδηλώνουν φορώντας μάσκα ή κράνος.

Παίρνοντας το λόγο διαδοχικά στο βήμα της συγκέντρωσης, οι ηγέτες της αντιπολίτευσης καταδίκασαν αυτούς τους νέους νόμους.

«Κηρύσσουμε παράνομη τη νέα νομοθεσία που υιοθετήθηκε», δήλωσε ο πρώην πυγμάχος και νυν αρχηγός του κόμματος Ουντάρ, Βιτάλι Κλίτσκο.

Ο ίδιος κάλεσε επίσης τις αστυνομικές αρχές να περάσουν στο στρατόπεδο των αντιπολιτευόμενων. «Απευθύνομαι στις δυνάμεις της τάξης: περάστε στο στρατόπεδο του λαού!», τόνισε.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο μετέβη στον τόπο των συμπλοκών, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την Πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, και προσπάθησε να πείσει τους διαδηλωτές να μην επιτίθενται στην αστυνομία, χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι οι διαδηλωτές συνέχισαν να ρίχνουν πυροτεχνήματα και άλλα αντικείμενα στις ειδικές μονάδες της αστυνομίας.

«Το κοινοβούλιο έχασε τη νομιμότητά του, αυτό σημαίνει πως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα λαϊκό συμβούλιο μεταξύ των πολιτικών της αντιπολίτευσης», δήλωσε από την πλευρά του ο Αρσένι Γιάτσενιουκ, στέλεχος του κόμματος της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο.

Ωστόσο, τα στελέχη αποδοκιμάσθηκαν από το πλήθος, το οποίο κατηγορεί τους αντιπολιτευόμενους ότι δεν έχουν σχέδιο δράσης ούτε ένα πραγματικό ηγέτη.

Νωρίτερα οι διαδηλωτές, σε θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν, είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ανεξαρτησίας, που αποκαλείται και Μεϊντάν και έχει καταληφθεί από φιλοευρωπαίους αντιπολιτευόμενους εδώ και σχεδόν δύο μήνες, μετά την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, προκρίνοντας αντ’ αυτής την προσέγγιση με τη Ρωσία.

Πηγή: BBC

The post Ουκρανία: Σύγκρουση αστυνομικών με 200.000 διαδηλωτές (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα