Τι ζητά το ΠΑΣΟΚ για τους πλειστηριασμούς

Σε μία προσπάθεια να διαχωρίσουν το κόμμα τους από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά παρά την κυβερνητική τους συνεργασία, δύο μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου αναμένεται να τεθεί εκ νέου το θέμα της «στροφής προς τα δεξιά», βουλευτές και στελέχη του κόμματος, επιχειρούν βελτιώσεις της τελευταίας στιγμής στο νομοθέτημα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που ψηφίζεται αύριο Σάββατο

στη Βουλή.

Επιμένοντας οι ίδιοι ότι τους τελευταίους μήνες, έχουν επιτευχθεί σημαντικές βελτιώσεις με παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ, σε συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στις 12 το μεσημέρι, θα επιχειρήσουν νέες «διορθώσεις». Στην πραγματικότητα, ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Παναγιώτης Ρήγας αλλά και συνάδελφοί του που θα τον συνοδεύσουν στη συνάντηση, πρόκειται να μεταφέρουν στον υπουργό την ομόφωνη απόφαση του ΚΤΕ Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε χθες.

Εκεί, αποφασίστηκε ότι η ΚΟ του κόμματος ζητά :
- Την αύξηση του πλαφόν ακίνητης περιουσίας, σε μία προσπάθεια να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δανειολήπτες
- Την μείωση του συντελεστή προσδιορισμού των δόσεων, ώστε να προστατευθούν οι «μικροί» και «μεσαίοι» δανειολήπτες. Η μικρομεσαία τάξη, άλλωστε, αποτελεί διαχρονικά «προνομιακό χώρο» για το ΠΑΣΟΚ.
- Την μείωση του ποσοστού ελεύθερων επαγγελματιών. Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, υποστηρίζουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες «βάλλονται» κατά κόρον από τις σκληρές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών.
- Την πρόβλεψη «ικανού χρόνου» ως την απόφαση για πλειστηριασμό, σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία καταβολής κάποιας δόσης. Στόχος αυτής της «βελτίωσης» που επιδιώκουν στο νομοσχέδιο, είναι να μην χάνει κανείς το σπίτι του, στην πρώτη «αναποδιά» που θα τον εμποδίσει να είναι συνεπής για μία φορά.

Στο μεταξύ, μπορεί η επικαιρότητα να έχει στρέψει το βλέμμα όλων στη Βουλή με αφορμή την ψήφιση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων σήμερα και της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς αύριο, στο ΠΑΣΟΚ όμως συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ στο ξενοδοχείο Κάραβελ, που ακριβώς λόγω της ψηφοφορίας στη Βουλή αύριο, αναβλήθηκε για την Κυριακή. Εκεί, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με τις επιμέρους ομάδες που εμφανίζονται υπό τον Φίλιππο Σαχινίδη, τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντίστοιχα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πάντως, να θέτει την εισήγησή του σε ψηφοφορία, σε μία προσπάθεια να βγει πιο «δυνατός» από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα