Ένα ρομπότ για τα παιδιά

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους μικρούς ασθενείς που θα περάσουν το κατώφλι του νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ. Τα υποδέχεται, τα διασκεδάζει και τα «απασχολεί» ο Ιάσων, το πανέξυπνο ρομπότ του νοσοκομείου. Πρόκειται για Ρομπότ τηλεπαρουσίας το οποίο κινείται, μιλάει, τραγουδά, προβάλλει εικόνες και ταινίες και επικοινωνεί μέσω του ασύρματου δικτύου του νοσοκομείου με το διαδίκτυο.

Ο Ιάσωνας φέρει κάμερα, μικρόφωνα, αισθητήρες σε μία ελαφριά,

μηχανοκίνητη, κομψή, τηλεκατευθυνόμενη πλατφόρμα και φυσικά μπορεί να δει πάνω-κάτω και γύρω του και μετακινείται στους στενούς χώρους, γύρω από το δωμάτιο ενώ μπορεί να ακολουθήσει έναν άτομο μέσα στο Νοσοκομείο. Εφόσον χρειάζεται μπορεί να «συνδέει» με ήχο και εικόνα τα παιδιά που είναι στο νοσοκομείο με γονείς ή και με κάποιον φίλο που είναι μακριά και φυσικά τον χειριστή από το νοσοκομείο οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να μετακινούν τον Ιάσωνα που ακολουθεί τον μικρό ασθενή.

'Οπως τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη, ο υπεύθυνος πληροφορικής του ομίλου ΥΓΕΙΑ, Γιώργος Παπαχρήστου, ο Ιάσωνας μπορεί να οδηγήσει τον επισκέπτη σαν να ήταν εκεί αυτοπροσώπως, δηλαδή να πάει στο κρεβάτι του ασθενή, αλλά και να επικοινωνήσει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που παρέχει τη φροντίδα. Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστου τα ρομπότ τηλεπαρουσίας βοηθούν σημαντικά στην ψυχολογία των μικρών ασθενών και αντίστοιχα υπάρχουν σε μεγάλα κέντρα της Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα